Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
ok. mam prawidłowo sprawozdane i zweryfikowane świadczenia (TELEPORADA LEKARSKA NA RZECZ PACJENTA Z DODATNIM WYNIKIEM TESTU DIAGNOSTYCZNEGO W KIERUNKU SARS-COV-2 (SWIAD)) . Szablon przy żądaniu z tego nie wychodzi. Rozumiem że faktura "z palca" ?
Nowa umowa COV (chociaż nazwy się różnią w zależności od województwa) do zaczytania z 3 produktami teleporada, porada oraz wizyta domowa dla covid+.Przyjęcie bez skierowania, tryb pusty.W rozliczeniu trzeba zamiast umowy POZ wybrać COV (usunąć ręcznie zakres, wcisnąć na przykład tabulator i wtedy już można zmienić umowę albo zacząć korzystać ze schematów wizyty) i zakres oraz świadczenie które nas interesuje.Dzisiaj rozliczałem u świadczeniodawców, wszystko bez żadnych problemów
U mnie na początku to samo: brak kodów ICD9. Poprawiłem i wysłałem. Wystawiłem żądanie rozliczenia i teraz mam komunikat [w żądaniach rozliczenia]:"InformacjeNie znaleziono świadczeń do rozliczenia/korekty w okresie 3-3Pozycje nieuznanebrak danych"Może problem tkwi w tym, że raporty .swx do tych świadczeń (U07) od tygodnia wiszą ze statusem: niezamknięteMoże coś innego robię źle?pozdrawiam yacup