Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
Cytat: cilazapril w Lutego 06, 2020, 01:25:33 amCytujJa mam inne pytanie. Wprowadzam ręcznie zlecenia do PPSa i po staremu z automatu wrzucało mi OW NFZ wystawiający, tzn. płatnika świadczeniobiorcy. Teraz rozumiem, że tez powinno tak być i jak mam realizację zlecenia z innego województwa, to powinienem tak, jak zawsze puścić raport do właściwego OW NFZ (pacjenta)? Chyba nie zauważyłem i z innych województw pacjenci wpadli mi do raportu z mazowieckiego (tam, gdzie mam umowę na ZPO).Teraz po nowym numerze nie uzupełnia OW wystawiającego, trzeba z ręki. Tak samo przy dodaniu pacjenta, mając umowę w mazowieckim program z automatu w karcie pacjenta nadaje ubezpieczenie pacjenta U z płatnikiem 7 (mazowieckie), ja zawsze usuwam i wstawiam poprawnego płatnika, wtedy masz w potwierdzeniu uprawnienia do refundacji dla eZWM podstawę z prawidłowym płatnikiem.No właśnie nie zauważyłem tego (z przyzwyczajenia) i skomplikowałem sobie sytuację. Pewnie będę musiał prosić NFZ z mazowieckiego o wycofanie raportu, czy po prostu olać to i wrócą te zlecenia dla innych OW na błędzie weryfikacji? cilazapril dzięki za pomoc.
CytujJa mam inne pytanie. Wprowadzam ręcznie zlecenia do PPSa i po staremu z automatu wrzucało mi OW NFZ wystawiający, tzn. płatnika świadczeniobiorcy. Teraz rozumiem, że tez powinno tak być i jak mam realizację zlecenia z innego województwa, to powinienem tak, jak zawsze puścić raport do właściwego OW NFZ (pacjenta)? Chyba nie zauważyłem i z innych województw pacjenci wpadli mi do raportu z mazowieckiego (tam, gdzie mam umowę na ZPO).Teraz po nowym numerze nie uzupełnia OW wystawiającego, trzeba z ręki. Tak samo przy dodaniu pacjenta, mając umowę w mazowieckim program z automatu w karcie pacjenta nadaje ubezpieczenie pacjenta U z płatnikiem 7 (mazowieckie), ja zawsze usuwam i wstawiam poprawnego płatnika, wtedy masz w potwierdzeniu uprawnienia do refundacji dla eZWM podstawę z prawidłowym płatnikiem.
Ja mam inne pytanie. Wprowadzam ręcznie zlecenia do PPSa i po staremu z automatu wrzucało mi OW NFZ wystawiający, tzn. płatnika świadczeniobiorcy. Teraz rozumiem, że tez powinno tak być i jak mam realizację zlecenia z innego województwa, to powinienem tak, jak zawsze puścić raport do właściwego OW NFZ (pacjenta)? Chyba nie zauważyłem i z innych województw pacjenci wpadli mi do raportu z mazowieckiego (tam, gdzie mam umowę na ZPO).
Przy "błąd importu" całego raportu, nie wystarczy usunąć raportu z PPS-a , poprawić i wygenerować ponownie ?Jak zaciągnę zwrotkę z szoi, to mi wszystkie pozycje zrobi do poprawy.
2. "Wystąpił błąd: Brak danych o realizacji dla eZelecenia o id = tutaj nr zlecenia/karty"
Cytuj2. "Wystąpił błąd: Brak danych o realizacji dla eZelecenia o id = tutaj nr zlecenia/karty"2 miałem jak zamiast wybrać potwierdzone zlecenie wybrałem karta zaopatrzenia i odwrotnie. 1 mi się nie trafiła.
Jak wysłać raportem zpx tylko nowe zlecenia z pominięciem starych ??