Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
Ja mam inne pytanie. Wprowadzam ręcznie zlecenia do PPSa i po staremu z automatu wrzucało mi OW NFZ wystawiający, tzn. płatnika świadczeniobiorcy. Teraz rozumiem, że tez powinno tak być i jak mam realizację zlecenia z innego województwa, to powinienem tak, jak zawsze puścić raport do właściwego OW NFZ (pacjenta)? Chyba nie zauważyłem i z innych województw pacjenci wpadli mi do raportu z mazowieckiego (tam, gdzie mam umowę na ZPO).
CytujJa mam inne pytanie. Wprowadzam ręcznie zlecenia do PPSa i po staremu z automatu wrzucało mi OW NFZ wystawiający, tzn. płatnika świadczeniobiorcy. Teraz rozumiem, że tez powinno tak być i jak mam realizację zlecenia z innego województwa, to powinienem tak, jak zawsze puścić raport do właściwego OW NFZ (pacjenta)? Chyba nie zauważyłem i z innych województw pacjenci wpadli mi do raportu z mazowieckiego (tam, gdzie mam umowę na ZPO).Teraz po nowym numerze nie uzupełnia OW wystawiającego, trzeba z ręki. Tak samo przy dodaniu pacjenta, mając umowę w mazowieckim program z automatu w karcie pacjenta nadaje ubezpieczenie pacjenta U z płatnikiem 7 (mazowieckie), ja zawsze usuwam i wstawiam poprawnego płatnika, wtedy masz w potwierdzeniu uprawnienia do refundacji dla eZWM podstawę z prawidłowym płatnikiem.
Comiesięcznych nie robię, więc wszystkie to "potwierdzony wniosek na zaopatrzenie".Bez zaznaczenia potwierdzenia elektronicznego w NFZ wywaliło od razu błąd importu "Brak elemetu nfz:potw-upraw przy przekazanym eZWM"Dopisałem ponownie z zaznaczeniem potwierdzenia uprawnień.Wprawdzie nie chciało się zaimportować bo wyłaczyli ale z zaskoczenia dostałem alerta o udostępnieniu raportu zwrotnego i okazało się, ze wszystkie przeszły bez błędów.
Witam. Wczoraj wysłałem raport do Podlaskiego OW i dostałem zwrotkę z błędem importu "Nadmiarowy elemet nfz:potw-upraw".Czy ktoś może podpowiedzieć o co tutaj chodzi? PPSa mam w najnowszej wersji 2020.00.1.3 i przy wszystkich nowych zleceniach zaznaczałem "Potwierdzono elektronicznie w NFZ" podczas dodawania produktu.
Cytat: macieqq w Lutego 05, 2020, 21:41:02 pmWitam. Wczoraj wysłałem raport do Podlaskiego OW i dostałem zwrotkę z błędem importu "Nadmiarowy elemet nfz:potw-upraw".Czy ktoś może podpowiedzieć o co tutaj chodzi? PPSa mam w najnowszej wersji 2020.00.1.3 i przy wszystkich nowych zleceniach zaznaczałem "Potwierdzono elektronicznie w NFZ" podczas dodawania produktu.Mam dokładnie taki sam komunikat, sama nie wiem o co chosi??