Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
- Nie wiem jak to robisz, ale mi się nie udało wpisać pacjenta do terminarza w PPSie bez wyboru pracownika. Chciałbym w niektórych przypadkach, ale pole pracownik jest polem obowiązkowym.
- Kolejka - jak nie były skreślane świadczenia z terminarza za styczeń, to oczywiście za luty dalej Ci pacjenci pójdą jako oczekujący mimo, że są po terminie. Usuwasz pacjentów w terminarzu, jeżeli się nie zgłosili. Jak chcesz skreślić z powodu wykonania, to powinnaś świadczenia dodać poprzez obsłuż - masz wtedy powiązanie rezerwacja-wykonanie.
Jak wpisujesz w rozliczeniach, to nie robisz harmonogramów.
Pacjent wprowadzony przez terminarz a stamtąd nieskreślony nie będzie skreślony w raporcie
(kolejkowi dodani przez rozliczenia pojawią się w terminarzu i będą skreśleni - tak się program wcześniej zachowywał - nie wiem czy wyznaczą poprawnie kategorię kolejkową, a z tego powodu mogą w raporcie niepoprawnie być uwzględnieni
W Somedzie jest przy skreśleniu powód 'z powodu wykonania świadczenia' ale oznaczony gwiazdką - nie używać.
Prowadzenie medycyny to już coś więcej w kontekście etematów - jak np. wprowadzasz do raportu I fazy info o numerze wystawionej eRecepty?
Mi się wydaje, że nie da się poprawnie, a na pewno w prosty sposób sprawozdać wg harmonogramu przez PPSa sprawozdać protetyki w przypadku pacjenta kolejkowego, czyli żeby momentem skreślenia pacjenta była pierwsza wizyta (idzie do raportu kolejek miesięcznych) i w SWIAD szło info o tym skreśleniu. Harmonogramowo patrząc pewnie pasowałoby pisać pacjenta na każdą wizytę do terminarza, bo raczej o to chodzi w harmonogramach, czyli nie tylko pierwsza i ostatnia nas interesuje wizyta.