Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Co do prowadzenia EDM to tylko wspomnę, że gdzieś widziałem info o tym, że jak podepną wszystkie podmioty do centralnego systemu, to mogą chcieć, żeby wyeksportować zaległe dokumenty HL7CDA, które podmiotymają zapisywać elektronicznie od 1 stycznia tego roku (dla przychodni to informacja dla lekarza kierującego).
1. Jak się okazuje zwrotki z SZOI do kolejek nikogo w ogóle nie interesują. Jestem jakimś dziwakiem że je pobieram i importuje
Cytat: Yoop w Lipca 02, 2019, 09:08:26 am1. Jak się okazuje zwrotki z SZOI do kolejek nikogo w ogóle nie interesują. Jestem jakimś dziwakiem że je pobieram i importuje Nie wiem jak to działa w przypadku SZOI ale u mnie w Małopolskim OW NFZ z Portalem Świadczeniodawcy zwrotki do raportu kolejek są bardzo ważne bo....Jeżeli jakaś komórka wyleci w raporcie z błędem to Panie z działu kolejek tego nie widzą.. one po prostu nie mają informacji o danych tej komórki tak jakbyś jej nie wysłał!!!A z czego np może być błąd? Jeżeli zostanie wyznaczony PWT na dzień kiedy komórka nie ma harmonogramu pracy w NFZ..I BUM, obowiązek codziennego wysyłania kolejek nie spełniony jeżeli nie wczytałeś zwrotki i nie wiedziałeś, że Ci jakąś komórkę odrzuciło..Przerabiałem to już z tygodniowymi od kilku lat..Pozdrawiam
Cytat: PiotrSz w Lipca 02, 2019, 14:09:56 pmCytat: Yoop w Lipca 02, 2019, 09:08:26 am1. Jak się okazuje zwrotki z SZOI do kolejek nikogo w ogóle nie interesują. Jestem jakimś dziwakiem że je pobieram i importuje Nie wiem jak to działa w przypadku SZOI ale u mnie w Małopolskim OW NFZ z Portalem Świadczeniodawcy zwrotki do raportu kolejek są bardzo ważne bo....Jeżeli jakaś komórka wyleci w raporcie z błędem to Panie z działu kolejek tego nie widzą.. one po prostu nie mają informacji o danych tej komórki tak jakbyś jej nie wysłał!!!A z czego np może być błąd? Jeżeli zostanie wyznaczony PWT na dzień kiedy komórka nie ma harmonogramu pracy w NFZ..I BUM, obowiązek codziennego wysyłania kolejek nie spełniony jeżeli nie wczytałeś zwrotki i nie wiedziałeś, że Ci jakąś komórkę odrzuciło..Przerabiałem to już z tygodniowymi od kilku lat..Pozdrawiamw SZOI Lubelskim to akurat jest zakładka by sprawdzić dany raport i czy ma jakieś błędy
Czy posiadacie wiedzę dotyczącą komunikatu odnośnie PWT, mianowicie czy "zwolnieni" z wysyłania są ci, którzy składali pismo czy komunikat był ogólny bez względu na to czy ktoś składał pismo czy nie? składałam tydzień temu 4 wnioski i na jeden nie otrzymałam odpowiedzi i nie bardzo wiem co robić. A NFZ oczywiście nie odbiera :/
Cytat: Niko w Lipca 03, 2019, 12:02:14 pmCzy posiadacie wiedzę dotyczącą komunikatu odnośnie PWT, mianowicie czy "zwolnieni" z wysyłania są ci, którzy składali pismo czy komunikat był ogólny bez względu na to czy ktoś składał pismo czy nie? składałam tydzień temu 4 wnioski i na jeden nie otrzymałam odpowiedzi i nie bardzo wiem co robić. A NFZ oczywiście nie odbiera :/U mnie złożony wniosek i żadnej odpowiedzi, NFZ tak jak wyżej nie odbiera, ale nie wysyłałam kolejki, bo byłoby to zakłamanie wniosku, bo wtedy udowodniłabym, że możliwości techniczne są...
Cytat: mrsnightmare18 w Lipca 03, 2019, 12:33:47 pmCytat: Niko w Lipca 03, 2019, 12:02:14 pmCzy posiadacie wiedzę dotyczącą komunikatu odnośnie PWT, mianowicie czy "zwolnieni" z wysyłania są ci, którzy składali pismo czy komunikat był ogólny bez względu na to czy ktoś składał pismo czy nie? składałam tydzień temu 4 wnioski i na jeden nie otrzymałam odpowiedzi i nie bardzo wiem co robić. A NFZ oczywiście nie odbiera :/U mnie złożony wniosek i żadnej odpowiedzi, NFZ tak jak wyżej nie odbiera, ale nie wysyłałam kolejki, bo byłoby to zakłamanie wniosku, bo wtedy udowodniłabym, że możliwości techniczne są...Patrząc na działanie szoi mazowieckiego to raczej należy słać pisma mówiące o braku możliwości dostarczania codziennego PWT do systemu z ich winy.