Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
Podpisałem asystenta w RAMie i ma aktywne konto
Rozwiązanie: Bardzo proszę o weryfikację oraz informację zwrotną, czy w dniu dzisiejszym uda się Panu wysłać upoważnienie za pomocą certyfikatu ZUS.
CytujPodpisałem asystenta w RAMie i ma aktywne kontoA czym podpisałeś? Bo ja mam słabą zabawę z profilem zaufanym. Jak lekarz ma kilkanaście rejestratorek-asystentek i na każdą osobno autoryzacja przez sms
Jak się okazuje RAM umożliwił wskazanie daty początku, która była jednocześnie datą końca poprzedniego upoważnienie, a później system ZUS to odrzucał, ale tego nie wiedziałem.Status przetworzenia przez ZUS tak przygotowanego wniosku to "ZOK". Nie ma żadnej legendy statusów więc pomyślałem, że pewnie to coś od "zawieszony ok" bo przecież będzie obowiązywał dopiero za miesiąc. Po miesiącu okazało się że asystenci nie mają już zakładki Lekarz i nie mogą wystawić zwolnienia w imieniu lekarza.
Cały czas nie ma możliwości podpisania za pomocą certyfikatu ZUS a w CSIOZ cały czas informują, że zgłoszenie jest u analityków. To jakaś kpina. Przypominam, że problem zgłaszałem już w zeszłym roku!
A u mnie nadal nie działa podpisywanie certyfikatem ZUS. To samo co zawsze, Szafir się ładuje, certyfikatu w buforze nie ma. Może ktoś ma jakieś wskazówki?
Zainstaluj go do systemu windows kliknij certyfikat dwa razy kilka OK, hasło i może zadziała :-)