Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
respektowania do upływu pięciu lat od dnia 1 stycznia 2019 r. prawa kontroli przez Ministra Zdrowia i Narodowy Fundusz Zdrowia sposobu wykorzystania przez świadczeniodawców dofinansowania udzielonego przez Fundusz oraz wystawiania zaświadczeń lekarskich w postaci elektronicznej
informowania, w każdy dostępny sposób, że źródłem finansowym zakupionych w ramach dofinansowania urządzeń informatycznych, oprogramowania lub przeprowadzonych szkoleń są środki pochodzące z budżetu państwa i przekazane przez Ministra Zdrowia, co najmniej przez umieszczenie naklejki informacyjnej na sprzęcie;
InformacjaZ powodu planowanej przerwy serwisowejPortal jest chwilowo niedostępny.Planowane przywrócenie dostępności:2018-11-07 godzina 22:00Za utrudnienia przepraszamy.Zakład Ubezpieczeń Społecznych
No ja niestety (albo i stety) nigdy z zamówieniami publicznymi nic wspólnego nie miałem, więc nie pomogę. Te dotacje są zatem dla tych, którzy akurat w 2018 roku zainwestowali w "informatyzację" (ja niestety większość wydatków miałem w 2017 ), więc to kwestia przygotowania samych wniosków oraz dla "NZOZów" i praktyk lekarskich (a takich w POZ jest chyba najwięcej), które nie podlegają pod ustawę o zamówieniach publicznych i mogą na prędko coś kupić.a propos przygotowania ZUS do eZLA to właśnie moim oczom ukazał się taki komunikat przy próbie założenia konta PUE:CytujInformacjaZ powodu planowanej przerwy serwisowejPortal jest chwilowo niedostępny.Planowane przywrócenie dostępności:2018-11-07 godzina 22:00Za utrudnienia przepraszamy.Zakład Ubezpieczeń Społecznych
Kwota wolna w zamówieniach publicznych to chyba kwota 25000 netto więc do tej kwoty nie musisz zbierać ofert o X firm. Kupujesz tam gdzie Ci wygodnie.Zarządzenie mówi o zakupu urządzeń informatycznych a więc jak dla mnie możesz w to spokojnie powrzucać zasilacze awaryjne,drukarki, komputery.Przy max 4 lekarzach masz do wydania 14000brutto z dotacji więc całość to jakieś 21 tyś a więc kosztuje cię sprzęt jakieś 7 tysięcyA czy ktoś kupi sobie za to licencję czy wyszkoli lekarzy to już jego sprawa