Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
NFZ stoi na stanowisku, że wszystkie procedury wynikające z tej ustawy muszą być przez zamawiającego, czyli określoną jednostkę POZ zachowane, ponieważ zakup częściowo jest finansowany z środków publicznych.
Prawu zamówień publicznych nie podlegają zamówienia poniżej 30 tys. euro (art 4. pkt 8 ustawy) co stanowi według Rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów kwotę: 129.351,00 zł netto (bez podatku VAT). Z reguły w podmiotach publicznych zamówienia tego typu regulują oddzielne regulaminy.
Cytat: mikeyello w Listopada 08, 2018, 12:05:37 pmPrawu zamówień publicznych nie podlegają zamówienia poniżej 30 tys. euro (art 4. pkt 8 ustawy) co stanowi według Rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów kwotę: 129.351,00 zł netto (bez podatku VAT). Z reguły w podmiotach publicznych zamówienia tego typu regulują oddzielne regulaminy.No to tym bardzie ale czytając to zarządzenie zgłupiałem ile wynosi max dotacja przy 4 lekarzach 4x 3500 netto oraz 4x4305 ? Czy to jest teoretycznie maksymalna kwota wydatków czy maksymalna dotacja+koszta własne
Zabieram się za wypełnienie załącznika nr 2 ale mam kilka niewiadomych czy ktoś już wypełnił?Przedmiot zakupu** - czy tutaj podajemy sprzęt,szkolenie,opro czy podajemy nazwe pozycji z faktury ?Wartość kwalifikująca się do dofinansowania** : Jak to wyliczyć ? Wysokość dofinansowania w ramach dotacji od MZ do NFZ** : jak to wyliczyć ?Czy w kolumanch 14 -19 dot faktury, gdy jest jedna pozycja np 20 x komputer a dofinansować chcę 1 to podajemy wartości dla 1szt ?Przedmiot zakupu** tutaj wykazujesz pozycje z faktury - nie muszą być szczegółowo, tylko żeby było wiadomo coWartość kwalifikująca się do dofinansowania** :tutaj w zależności czy masz możliwośc odliczyć podatek VAT - jeśli tak to wpisujesz maks do kwoty 3500 zł na jednego lekarza POZWysokość dofinansowania w ramach dotacji od MZ do NFZ** :3500 zł * 65% - czyli maks do kwoty 2275 zł na jednego lekarza