Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Z tą elektroniczną dokumentacją medyczną do warto się dokładnie dopytać w NFZ. Bo ich stanowisko w tej kwestii nie jest jednoznaczne. Podobno nastąpiła jakaś zmiana przepisów i w ogóle nie będą tego brali pod uwagę.Pomimo ,że w kryteriach jak byk stoi 4 punkty za EDM. W/g NFZ na dzień dzisiejszy nikt nie spełnia tego kryterium. Czepiają się wszystkiego w tej kwestii: począwszy od sławetnych skanerów do zdjęć RTG i formatu DICOM. W innych konkursach potrafili odrzucać przez to oferty.Na spotkaniu informacyjnym stwierdzili ,że mają nadzieję ,że nikt nie zaznaczy tej opcji w ankiecie. Nasza firma prowadzi tą dokumentację od początku roku ,ale niestety w ankiecie tego nie zaznaczymy bo nie mamy skanera do zdjęć rtg.(10tyś euro tak w przybliżeniu,a może więcej bo format A2 też powinien skanować w całości) dla paru zdjęć w roku. Kosmos Pozdrawiam
Dwa tygodnie temu na szkoleniu dot. innych programów lekowych powiedziano: zaznaczacie "tak" to proszę załączyć kserokopię certyfikatu i zaświadczenie z wykazem oddziałów, które zostały objęte certyfikatem pod rygorem odrzucenia oferty. Nie uważacie, że to wszystko staje się chore? Za niedługo wprowadzą zasadę ile pytań w ankiecie, tyle oświadczeń.
Godziny to udało mi się policzyc????chodzi mi o to ile punktów rozliczeniowych przy tej wymaganej przez NFZ ilości godzin mogę wpisać miesięcznie czy tutaj też jest tak jak np w stomatologii ze liczba punktów jest uzależniona od liczby godzin?