Witam
Mam taki oto problem. NFZ nakaza?? wpisywanie kolejek oczekujÄ?cych z zakresu zabieg??w soczewki(zaÄ?ma) w SZOI. Na danÄ? chwilÄ? takich pacjent??w jest ok 3000. Zatem robota koszmarna wpisywaÄ? na rÄ?kÄ?. No wiÄ?c usi??ujÄ? przenie??Ä? kolejki z PPSa. W li??cie oczekujÄ?cych jest opcja Raport KOL. Pierwszy problem na kt??ry siÄ? natykam to w jaki spos??b wyrzuciÄ? do raportu tylko i wy??Ä?cznie kolejki dot. operacji zaÄ?my?
Podejrzewam, ??e do raportu idÄ? wszystkie kolejki. Jednak nie jestem w stanie tego sprawdziÄ?,gdy?? raport jest generowany do formatu KWX, zupe??nie dla mnie obcego, gdy?? w naszym wojew??dztwie pomorskim funkcjonuje tylko xml. Tak??e nawet nie wiem jak mo??na podejrzeÄ? tego KWX'a. Ale podjÄ???em pr??bÄ? zaczytania go w SZOI, majÄ?c nadziejÄ?, i?? podczas importu bÄ?dÄ? mia?? mo??liwo??Ä? wybrania, kt??re kolejki chcÄ? zaimportowaÄ?. Jednak SZOI wyrzuci?? mi b??Ä?d:
B??Ä?d operacji
B??ad w trakcie importu pliku – cvc-enumeration-valid: Value '0' is not facet-valid with respect to enumeration '[1, 2, 3, 4]'. It must be a value from the enumeration.
Co mo??e byÄ? przyczynÄ? b??Ä?du?
Pr??bowa??em jeszcze na kopii bezpo??rednio z bazy wyrzuciÄ? wszystkie kolejki opr??cz tych pacjent??w czekajÄ?cych na zaÄ?mÄ?. Przy pr??bie wygenerowania raportu w KSie wyrzuci?? mi, i?? brak kolejek wysokospecjalistycznych do wyeksportowania, mimo i?? na ekranie je mam.
I na tym pomys??y mi siÄ? ko??czÄ?.
Z g??ry dziÄ?kujÄ? za ka??dÄ? podpowied??.
Pozdrawiam