collapse

Reklama

Autor Wątek: Realizacja ZPO w innym województwie  (Przeczytany 6463 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Leszekkk

• Super Specjalista
  • Pomógł? 8
Realizacja ZPO w innym województwie
« dnia: Kwietnia 16, 2016, 00:38:45 am »
Witam,
jako nowicjusz w kwestii ZPO, chciałbym prosić o pomoc odnośnie rozliczania środków pomocniczych w innych województwach. Chodzi o to, że firma, którą rozliczam, chce otworzyć sklepy w innych województwach i za pomocą NFZ w miejscu udzielania świadczeń rozliczać usługi. Co w takim przypadku mam zrobić? Mam puścić jakiś wniosek o ogłoszenie przez Fundusz dodatkowego konkursu w ramach ZPO na środki pomocnicze dla danego województwa??? Czy wystarczy coś pokombinować w aplikacji NFZ-KO??? Z góry dziękuję za pomoc i serdecznie pozdrawiam :-)

Offline 09061303

• Global Moderator
  • Ekspert
  • Pomógł? 325
  • Podkarpacki OW
Odp: Realizacja ZPO w innym województwie
« Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 16, 2016, 09:53:28 am »
Ofertowanie ZPO jest ciągłe.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 16, 2016, 10:02:35 am wysłana przez 09061303 »
Kliknij pomógł, jeślim pomógł :-)

Offline Leszekkk

• Super Specjalista
  • Pomógł? 8
« Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 17, 2016, 13:35:13 pm »
Czyli mam rozumieć, że mam ściągnąć sobie ostatnie zapytanie ofertowe, które pojawiło się  dla danego województwa w publikatorze informacji o postępowaniach (np. z grudnia 2015 r.)? Na tej podstawie tworzę ofertę z miejscem realizacji świadczeń w systemie NFZ-KO? Przepraszam, że tak się dopytuję, ale taka odpowiedź, że ofertowanie ZPO jest ciągłe nie daje mi jasnej odpowiedzi, co mam dokładnie zrobić :-(

Offline 09061303

• Global Moderator
  • Ekspert
  • Pomógł? 325
  • Podkarpacki OW
« Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 17, 2016, 14:33:46 pm »
Ja też odpowiedzi na całe pytanie nie dałem. Jutro jak nie zapomnę to podpytam znajomego jak to dokładnie jest, ale wydaje mi się, że robisz ofertę w swoim NFZcie, ale dokładasz więcej miejsc realizacji wniosków. Dalej postępowanie jak w przypadku realizacji wniosku pacjenta z innego województwa. Na 100% w tym momencie wiem, że umowa (numer, plik) jest jedna z wieloma miejscami wydania, bo takową widziałem, z czego wynikałoby, że ofertujesz się w swoim NFZcie. Jak się dowiem, to coś więcej napiszę.

Offline Leszekkk

• Super Specjalista
  • Pomógł? 8
« Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 17, 2016, 15:42:47 pm »
Super. Dzięki wielkie :-)

Offline Paweł

• Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 525
  • Zachodniopomorski OW
« Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 17, 2016, 18:08:22 pm »
Mogę się mylić ale nie uda się zrobić wniosku na miejsce realizacji w innym województwie.

Offline cilazapril

• Sponsorzy Forum
  • Ekspert
  • Pomógł? 128
  • Mazowiecki OW
« Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 17, 2016, 18:13:19 pm »
Umowa np w mazowieckim tylko na miejsca w danym województwie z możliwością realizacji zleceń z całego kraju. Miejsce np. w lubelskim to już umowa w OW Lubelskim itp.
Nie ma nic za darmo. Darmowa jest tylko śmierć, choć i ona kosztuje przecież życie.

Offline Leszekkk

• Super Specjalista
  • Pomógł? 8
« Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 18, 2016, 15:28:45 pm »
No właśnie. Ja takie zlecenia z innych województw w sklepie w Warszawie realizuję, ale chcemy otworzyć sklepy np. w Lublinie i co mam zrobić, żeby taką umowę ZPO mieć w OW lubelskim mieć? Mam po prostu czekać na ogłoszenie nowego konkursu?

Offline cilazapril

• Sponsorzy Forum
  • Ekspert
  • Pomógł? 128
  • Mazowiecki OW
« Odpowiedź #8 dnia: Kwietnia 18, 2016, 17:37:42 pm »
Nie ma nic za darmo. Darmowa jest tylko śmierć, choć i ona kosztuje przecież życie.

Offline 09061303

• Global Moderator
  • Ekspert
  • Pomógł? 325
  • Podkarpacki OW
« Odpowiedź #9 dnia: Kwietnia 19, 2016, 13:17:21 pm »
Sory za wprowadzenie trochę w błąd, koledzy mają rację. Punkt wydania w danym województwie, umowa z NFZtem w danym województwie. Tylko z tym, że ofertowanie ZPO jest ciągłe (komunikat z postu wyżej z Lubelskiego) się nie myliłem.

Offline cetrzy

• Specjalista
  • Pomógł? 4
  • Świętokrzyski OW
« Odpowiedź #10 dnia: Kwietnia 19, 2016, 16:45:37 pm »
Otwarcie sklepu na terenie danego województwa z możliwości realizacji zleceń i refundacji z NFZ wymaga zawarcia umowy z oddziałem wojewódzkim na terenie którego ten sklep ma się znajdować. (np. jeśłi sklep w mazowieckim- umowa zawierana z oddziałem mazowieckim, jeśli sklep w świętokrzyskim- umowa zawierana z oddziałem świętokrzyskim itd) Oferowanie na ZPO jest ciągłe tzn. aby umowa obowiązywała od 1 dnia miesiąca to konieczne jest złożenie oferty do 10 dnia miesiąca poprzedzającego, czyli jeśłi ofertę teraz złożymy do 10 maja to umowa obowiązywać będzie od 1 czerwca. W publikatorze postępowań na stronie każdego oddziału znajdziesz plik potrzebny do przygotowania oferty.
Co innego jeśłi chcemy zrealizować a potem rozliczyć zlecenie dla pacjentów z innego oddziału czyli np. nasz sklep znajduje się na terenie oddziału mazowieckiego ale zgłosił się do nas pacjent z oddziału świętokrzyskiego. Żeby rozliczyć takie zlecenie musimy zarejestrować się jakoś świadczeniodawca w oddziale pacjenta czyli w tym przypadku w oddziale świętokrzyskim (tzn. zarejestrować się na SZOI lub w portalu świadczeniodawcy),Jak już będziemy zarejestrowani to  przesłać im umx z naszą umową  zawartą z naszym oddziałem "macierzystym" (czyli w tym przypadku oddziałem mazowieckim) i dalej rozliczenie idzie już normalnie czyli, raport, wysyłamy zlecenia, a potem faktura/rachunek.

Offline Leszekkk

• Super Specjalista
  • Pomógł? 8
« Odpowiedź #11 dnia: Kwietnia 20, 2016, 10:04:19 am »
Dzięki wielkie za pomoc. Już wiem o co kamman :-) Ogólnie, to rozliczam pacjentów z innych województw, ale z umowy OW maz., jednak nie wiedziałem, jaka jest procedura podpisywania umów w innych województwach na realizacje zleceń. Dzięki i pozdrawiam.

* Szukaj

* Kto jest on-line

• Kropka Gości: 512
  • Kropka Ukrytych: 0
  • Kropka Użytkowników: 0

Nie ma żadnego użytkownika on-line.

Reklama

* Aktywni

Paweł Paweł
9409 Wiadomości
mpi
3356 Wiadomości
PiotrSz
3285 Wiadomości
Michał Michał
3191 Wiadomości
karolweksler
3153 Wiadomości
09061303
3079 Wiadomości
Edward_B Edward_B
2968 Wiadomości
Bartosz Bartosz
2375 Wiadomości
maciek777 maciek777
2201 Wiadomości
cilazapril cilazapril
1634 Wiadomości

Reklama

Reklama

Style:3: index (domyslny), Portal (default), Display (default).
Pod-szablony:8: init, html_above, body_above, portal_above, main, portal_below, body_below, html_below.
Pliki językowe:8: SPortal.english (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), SPortal.english (domyslny), index+Modifications.english (domyslny), index+Modifications.polish-utf8 (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), index.english (domyslny), index.polish-utf8 (domyslny).
Arkusze stylów:1: portal (default).
Uwzględnione pliki:15 - 738KB. (pokaż)
Użytych zapytań: 28.

[Pokaż zapytania]