Nie chcąc zakładać nowego wątku wejdę trochę w paradę autorowi tego tematu.
Otóż mam problem polegający na przekłamaniu w ilości aktywnych deklaracji po wygenerowaniu raportu. Zauważyłem to w przedostatnim okresie rozliczeniowym i myślałem, że sytuacja się po prostu sama unormuje przy następnym raporcie zwrotnym.
Podam może konkretne liczby: w tym miesiącu na szablonie rachunku z NFZ widnieje ilość 2627 deklaracji, z kolei po wycofaniu deklaracji nieuznanych w programie KS-PPS ukazuje się 2623. Po przeczytaniu jednego z wątków udało mi się ustalić, że trzy osoby były bez kodu oddziału. Poprawiłem, uruchomiłem kontrolę deklaracji i ich liczba się nie zwiększyła, więc zakładam, że brak kodu oddziału nie ma wpływu na zaistniałą u mnie sytuację.
Co ciekawe po wycofaniu nieuznanych deklaracji i dopisaniu 19 nowych pacjentów wychodzi ilość 2642. Wysyłając dalej listę na nowy miesiąc i wczytując na serwer widnieje tam ilość 2682 - o 40 osób za dużo, czyli tyle, ile wycofałem deklaracji zgodnie z raportem zwrotnym z NFZ.
Podsumowując - program "widzi" te wycofane osoby, natomiast przy eksporcie na serwer liczba deklaracji jest powiększona o te 40 osób ubyłych.
Dodam jeszcze, że w przedostatnim okresie rozliczeniowym ilość deklaracji nie zgadzała się o jedną osobę po wczytaniu raportu zwrotnego, w tym miesiącu już o cztery.
Czy ktoś z Was może coś podpowiedzieć o co chodzi? Do tej pory wszystko było jak w zegarku, a teraz coraz większe rozbieżności. Może jakiś błąd? Tylko gdzie? Na poziomie PPS'a, czy SZOI? Będę wdzięczny za jakiekolwiek wskazówki.