Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
w podzlecenia wpisywać trzeba badanie, na które pacjent jest właśnie skierowany (w dniu wizyty), i jest to np lipiec; pacjent z wynikami wróci we wrześniu, bo badanie było wykonane w sierpniu. Kiedy, co należy wpisywać w SOMED'zie?
Przy wprowadzaniu badań jako usługi dla określonego pacjenta musimy podać kod ICD (SOMED), jaki kod zastosować?
U mnie to samo raport zrobiłam ze wszystkimi pozycjami, badania sprawozdane PESELem wyzerowałam a i tak ten komunikat mi się pojawił. Też mi się wydaje, ze to taka informacja.
Cytat: vera w Lipca 17, 2015, 11:16:29 amU mnie to samo raport zrobiłam ze wszystkimi pozycjami, badania sprawozdane PESELem wyzerowałam a i tak ten komunikat mi się pojawił. Też mi się wydaje, ze to taka informacja.w wersji programu 2015.02.0.0 można wysłać raport zbiorczy z pozycjami zerowymi (Kateg.: Rozliczenia Opis: Dodano możliwość generowania raportu zbiorczego ZBPOZ zawierającego wszystkie kody badań laboratoryjnych. Badania, które nie zostały wykonane w kwartale zostaną podczas tworzenia raportu automatycznie dodane z ilością równą 0.Raport tego typu można wygenerować wybierając na karcie raportu "Zestawienie pełne".) - PPS nie usuwa pozycji wysłanych WBXTaki raport SZOI przyjmuje i zatwierdza bez błędów