Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Cytat: krzysiek1981 w Sierpnia 15, 2015, 10:27:35 amCytat: Edward_B w Stycznia 31, 2015, 19:04:54 pmW admin -> Opcje -> wpis SKR_Online ma być na tak. Jak zaznaczysz to być może że trzeba będzie odpalić KS\KS-PPS\serwksinstalMusi być też na TAK wpis w ADMIN->OPCJE-> OSOZ_EVENT? Jak jest u mnie na NIE to jest kciuk, jak zrobię na TAK to znika.Witajcie, u mnie w systemie -> opcje->SKR-Online po zmianie na TAK nic się nie dzieje! (znaczy wyświetla się cały czas nie, jak klikam na zmień mam tak od razu TAK), muszę coś przeorać jeszcze?I mam drugie pytanie: zrobiłem Inaugurację Rejestracja-online ale ze złymi godzinami pracy, i teraz TERMINARZ -> REJESTRACJA ON-LINE -> INAUGURACJA jest niedostępna, czy jest jakiś sposób aby odblokować inaugurację jeszcze raz?Ktoś może wie jak "zmusić" OSOZ komunikator aby przesłał zaległe dane?
Cytat: Edward_B w Stycznia 31, 2015, 19:04:54 pmW admin -> Opcje -> wpis SKR_Online ma być na tak. Jak zaznaczysz to być może że trzeba będzie odpalić KS\KS-PPS\serwksinstalMusi być też na TAK wpis w ADMIN->OPCJE-> OSOZ_EVENT? Jak jest u mnie na NIE to jest kciuk, jak zrobię na TAK to znika.
W admin -> Opcje -> wpis SKR_Online ma być na tak. Jak zaznaczysz to być może że trzeba będzie odpalić KS\KS-PPS\serwksinstal
Odświeżę temat. Handlowiec z "pewnej firmy" wprowadził mnie w błąd twierdząc że z PPSa będę mógł wysłać na OSOZ harmonogram poradni a nie pojedynczego lekarza, rozumiem że jeden terminarz to tylko "stówa" a 3 lekarzy to już "czysta netto" ale to rozwiązanie jest do bani, krótko mówiąc.Czy ktoś może próbował obejść to tworząc "wirtualnego" lekarza, np - lek. Poradnia Kardiologiczna z harmonogramem poradni? Czy to zadziała? Co z zapisem na kolejki oczekujących? A może jednak można wysłać na OSOZ terminarz poradni a nie lekarza?
(...) już "czysta netto" (...)
@PiotrSzMaile teraz są na wylocie, próbuj mrk.kamsoft.pl (trzeba mieć konto). Czy będzie lepiej - nie wiem (sam system działa chyba na procku 486), ale jakieś terminy (3m-ce do przodu) tam są wyznaczane.
@neelixTelefon do KS do działu OSOZ (ogólny i później 2 i 6) i poproś o aktualną instrukcję do rejestracji online, a przy okazji zapytaj jak to wygląda w PPSie. W tym dziale pracują osoby raczej chętne na współpracę, inaczej jak w PPSie
Długie te jutro
Ja miałem skróconą instrukcję w takim razie, dzięki. Dziwne rzeczy teraz się dzieją: usługa komunikatora OSOZ działa a testu połączenia nie przechodzi, w logach fatal error a przyczyny brak. Tracę cierpliwość do tego.
Cytat: neelix w Maja 19, 2017, 13:17:07 pmJa miałem skróconą instrukcję w takim razie, dzięki. Dziwne rzeczy teraz się dzieją: usługa komunikatora OSOZ działa a testu połączenia nie przechodzi, w logach fatal error a przyczyny brak. Tracę cierpliwość do tego.Jak bym Ci pokazał komunikaty i błędy z moich logów połączenia to byś posiwiał ;-)Pozdrawiam