collapse

Reklama

Autor Wątek: OSOZ Rejestracja On-Line i KS-PPS  (Przeczytany 16106 razy)

Offline mackman

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? 0
OSOZ Rejestracja On-Line i KS-PPS
« dnia: Stycznia 31, 2015, 18:04:52 pm »
Witam!!
Czy komuś z Was udało się uruchomić Rejestrację On-Line OSOZ w KS-PPS? Walczę z tematem i Kamsoftem już prawie miesiąc i nie mogę przebrnąć inauguracji rejestracji, ponieważ w terminarzu nie wyświetla się ikonka służąca do tego celu. Na stronie OSOZ aktywowałem usługę zgodnie z instrukcją "szybki start", a kolejnym krokiem miało być przeprowadzenie inauguracji rejestracji on-line w terminarzu KS-PPS. Ktoś ma może jakiś pomysł?

Pozdrawiam

Offline Edward_B

• Ekspert
  • Pomógł? 156
Odp: OSOZ Rejestracja On-Line i KS-PPS
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 31, 2015, 18:48:14 pm »
Ta ikona jest widoczna tylko w nowej aplikacji - czy tak masz
Edward z Kętrzyna

Offline mackman

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 31, 2015, 18:55:45 pm »
Wersja KS-PPS 2015.00.3.0 i nowy interface aplikacji.

Offline Edward_B

• Ekspert
  • Pomógł? 156
« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 31, 2015, 19:04:54 pm »
W admin -> Opcje -> wpis SKR_Online ma być na tak. Jak zaznaczysz to być może że trzeba będzie odpalić KS\KS-PPS\serwksinstal
Edward z Kętrzyna

Offline mackman

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 31, 2015, 19:15:25 pm »
Ikonka pojawiła się! Dziękuję za pomoc Edwardzie!  :)
Rozpoczynam walkę z konfiguracją... :)

Offline Tomasz

• Specjalista
  • Pomógł? 5
« Odpowiedź #5 dnia: Lutego 01, 2015, 11:13:09 am »
czy ta OSOZ erejestracja spełnia wymogi z rozporządzenia o rejestracji (profil zaufany itp)?

Offline Edward_B

• Ekspert
  • Pomógł? 156
Edward z Kętrzyna

Offline Tomasz

• Specjalista
  • Pomógł? 5
« Odpowiedź #7 dnia: Lutego 03, 2015, 00:41:39 am »
@Edward temat widziałem ale tu http://forumpps.pl/index.php?topic=8510.0 Piotr zadaje to samo pytanie i niestety też brak odpowiedzi. Napisałem jakieś 2-3 tygodnie temu maila do OSOZ z prośbą o kontakt w tej sprawie ale cisza. Koszt tego rozwiązania nie jest taki mały (100 zł / lekarza) ale z drugiej stronie warto to popłacić żeby mieć spokój, a jak widziałem jest jeszcze opcja sprawdzenie wszystkich zapisanych pacjentów w serwuś wiec jakiś plus by było. Chyba największy problem będzie z tym podpisem elektronicznym lub ePuap.

Offline Tomasz

• Specjalista
  • Pomógł? 5
« Odpowiedź #8 dnia: Maja 01, 2015, 19:16:56 pm »
walczę z połączeniem pps z osoz dla erejestracji i niby wszystko wygląda dobrze, ale jak próbuje ze strony osoz umówić się na wizytę to mam komunikat
Brak połączenia z placówką medyczną. Spróbuj ponownie w terminie późniejszym.

W logach komunikatora pps z osoz mam
2015-05-01 19:11:29.6386 ERROR Server Notification. Odwołanie do obiektu nie zostało ustawione na wystąpienie obiektu.
wiec zakłada ze to o to chodzi, ale nie wiem jak to zmienić. Konfiguracja połączenia wydaje się prawidłowa (dobre IP, odesłanie do bazy danych pps). J

Jakieś pomysły/rady?

edyta:
rozwiązaniem okazało się zaznaczyć na stronie OSOZ (wejście przez pps 64 OSOZ) w ustawieniach opcji Rejestracja bez karty pacjenta.
« Ostatnia zmiana: Maja 01, 2015, 19:29:16 pm wysłana przez Tomasz »

Offline Tomasz

• Specjalista
  • Pomógł? 5
« Odpowiedź #9 dnia: Maja 17, 2015, 17:52:25 pm »
Walki z eterminarzem i erejestracją ciąg dalszy.

czy ktoś wie jak zmienić szablony wydruku eterminarza z pps?
Standardowo mam HARMONOGRAM PRACY LEKARZA NA DANY DZIEŃ i LISTA PACJENTÓW. Jak wejdę przed moduł administratora to opcja edytuj jest niedostępna.
Jak robię "dodaj" to niby pojawia mi się nowa pozycja i tak jest opcja "popraw" ale nie mogę dodać żadnego innego pola DB (w sensie nie pokazuje mi się dostępna lista pól mogę tylko wpisać ręcznie tylko nie znam ich nazw). Gdzie znajdę nazwy pól z DB? albo ewentualnie ktoś wie jaka jest nazwa odpowiadająca za telefon pacjenta "Tel" nie pasuje.
Oraz czy jest jakiś szablon drukowania tak by wydrukować wszystkich pacjentów na dany dzień/tydzień ze wskazaniem do jakiego lekarza są zapisani.

sprawa druga ktoś uruchomił rejestrację przez epuap? czy dobrze rozumiem, że tam trzeba napisać do ministra o certyfikat (plik +hasło)?
« Ostatnia zmiana: Maja 17, 2015, 18:22:33 pm wysłana przez Tomasz »

Offline krzysiek1981

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 15, 2015, 10:27:35 am »
W admin -> Opcje -> wpis SKR_Online ma być na tak. Jak zaznaczysz to być może że trzeba będzie odpalić KS\KS-PPS\serwksinstal

Musi być też na TAK wpis w ADMIN->OPCJE-> OSOZ_EVENT? Jak jest u mnie na NIE to jest kciuk, jak zrobię na TAK to znika.

Offline krzysiek1981

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 15, 2015, 10:57:04 am »

Musi być też na TAK wpis w ADMIN->OPCJE-> OSOZ_EVENT? Jak jest u mnie na NIE to jest kciuk, jak zrobię na TAK to znika.

I mam drugie pytanie: zrobiłem Inaugurację Rejestracja-online ale ze złymi godzinami pracy, i teraz TERMINARZ -> REJESTRACJA ON-LINE -> INAUGURACJA jest niedostępna, czy jest jakiś sposób aby odblokować inaugurację jeszcze raz?

Ktoś może wie jak "zmusić" OSOZ komunikator aby przesłał zaległe dane?
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 15, 2015, 11:43:38 am wysłana przez krzysiek1981 »

Offline Kamila

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpnia 17, 2015, 12:23:18 pm »
Witam Wszystkich,

Mam zupełnie inne pytanie jeżeli chodzi o rejestrację on-line.

Pracuję od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00-18:00, codziennie między 12:00 a 14:00 mam przerwę na sprawy służbowe.

Czy jest jakiś sposób aby godziny od 12-14 były niedostępne dla pacjentów w zapisie on-line?

Pozdrawiam i z góry dziękuję za podpowiedzi.

Offline Tomasz

• Specjalista
  • Pomógł? 5
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpnia 17, 2015, 20:19:21 pm »

Ktoś może wie jak "zmusić" OSOZ komunikator aby przesłał zaległe dane?

zmusić nie możesz, ale jak się prawidłowo połączysz z OSOZ to po kilkunastu-kilkudziesięciu minutach zacznie się przekazywanie danych. Wcześniej system pokaże pewnie ze jest zsynchronizowany ale to niestety niewiele znaczy.

Brak opcji inauguracji moim zdaniem świadczy to tym, że nie masz dobrze ustawionego połączenia.

Kamila
Albo robisz dwa harmonogramy od 8do 12 i od 14 do 18, albo robisz też trzeci środkowy tylko nie udostępniasz go do zapisów pacjentów.

Offline Kamila

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpnia 17, 2015, 21:09:38 pm »
Dzięki za podpowiedzi.

Osozkomunikator recepty normalnie u mnie przesyła do Osoz, ale mam problem z rejestracją online ( nie mogę ustanowić połączenia).

Uruchomiłam w folderze PPS, plik KlientOsozKom i jak chciałam "konfigurować połączenie" to wyskakuje mi błąd taki jak na poniższym obrazku. Czy ktoś z Was miał podobny problem?

* Szukaj

* Kto jest on-line

• Kropka Gości: 607
  • Kropka Ukrytych: 0
  • Kropka Użytkowników: 0

Nie ma żadnego użytkownika on-line.

Reklama

* Aktywni

Paweł Paweł
9409 Wiadomości
mpi
3356 Wiadomości
PiotrSz
3285 Wiadomości
Michał Michał
3191 Wiadomości
karolweksler
3153 Wiadomości
09061303
3079 Wiadomości
Edward_B Edward_B
2968 Wiadomości
Bartosz Bartosz
2375 Wiadomości
maciek777 maciek777
2201 Wiadomości
cilazapril cilazapril
1634 Wiadomości

Reklama

Reklama

Style:3: index (domyslny), Portal (default), Display (default).
Pod-szablony:8: init, html_above, body_above, portal_above, main, portal_below, body_below, html_below.
Pliki językowe:8: SPortal.english (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), SPortal.english (domyslny), index+Modifications.english (domyslny), index+Modifications.polish-utf8 (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), index.english (domyslny), index.polish-utf8 (domyslny).
Arkusze stylów:1: portal (default).
Uwzględnione pliki:15 - 738KB. (pokaż)
Użytych zapytań: 28.

[Pokaż zapytania]