Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
do kolejki wpisujemy tylko pierwszorazowych pacjentów nie przyjętych w dniu zgłoszenia się pacjenta a chciał on w tym dniu być przyjęty
Cytat: frodo w Stycznia 31, 2015, 10:28:33 amdo kolejki wpisujemy tylko pierwszorazowych pacjentów nie przyjętych w dniu zgłoszenia się pacjenta a chciał on w tym dniu być przyjętyA jak ktoś w świadczeniach AOS niema świadczeń na rzecz pacjentów pierwszorazowych?
Może głupie pytania, ale:1. poradnia specjalistyczna, jeden lekarz (praktyka prywatna), pacjenci przyjmowani na bieżąco, brak kolejki - wysyłam comiesięczny raport z PPS jak w ubiegłym roku oraz co tydzień info o pierwszym wolnym terminie w Excelu?2. ten drugi raport (cotygodniowy) od lutego MOŻE być jeszcze w Excelu czy MUSI być z PPSa, bo w komunikacie napisano "świadczeniodawcy będą mogli przesyłać [...] komunikatami XML"?I to wszystko w kwestii kolejek w opisanej sytuacji?
Krzysiek 1981 wypadało by wiedzieć, że poprawne jest słowo CHCĘ
Mam pytanie.W styczniu cały miesiąc pacjenci przyjmowani na bieżąco. I chcem się dowiedzieć może ktoś z Was miał podobny przypadek jak ich wpisywać do PPS'a:a) normalnie czyli Rozliczenia => Rejestracje => Świadczenia => Dodaj.b) czy w Terminarzu => dodaję kiedy była wizyta, o której godzinie i wizytę dodaję opcją "obsłuż"Pozdrawiam