collapse

Reklama

Autor Wątek: kontynuacja leczenia  (Przeczytany 5766 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline PaulinaSz

• Super Specjalista
  • Pomógł? 0
kontynuacja leczenia
« dnia: Listopada 27, 2014, 20:57:09 pm »
witam,

czy może ktoś potwierdzić, ze pacjent który miał wizyte np u ortopedy gdzie rozpoznano M45, ortopeda dał zlecenia do neurologa  i tego pacjenta już do neurologa nie wpisuje bo jest traktowany jako kontynuacja leczenia????????

co jesli pacjent  od lekarza poz ma skeirowanie do neurologa na kontynuacje leczenia w chirurgi też się go traktuje jako kontynuację????
niech Allah będzie z nami od 1 stycznia 2015 r.

Offline Edward_B

• Ekspert
  • Pomógł? 156
Odp: kontynuacja leczenia
« Odpowiedź #1 dnia: Listopada 27, 2014, 21:18:09 pm »
Chyba raczej kontynuacja leczenia jest u jednego świadczeniodawcy, a nie, że od jednego idzie do drugiego a potem do trzeciego i wszędzie jest kontynuacja. To by kolejek nie było
Edward z Kętrzyna

Offline PaulinaSz

• Super Specjalista
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #2 dnia: Listopada 27, 2014, 21:35:02 pm »
 no oczywiście chodzi mi u jednego świadczeniodawcy między poradniami, ja mam spory wachlarz poradni i teraz nie wiem czy to prawa ze w ramach naszej przychodni rejestruje się do ortopedy, jest wpisywany na kolejkę oczekujących a potem po drodze zalicza chirurga, neurologa itd na jedna jednostke chorobową i czy nalezy to traktować jako kontynuację i już nie wpisywac na kolejkę???
A dwa czy rozpoczęcie leczenia w poz i wystawienie skierowania do ortopedy nalezy juz traktować jako kontynuację?

Offline Edward_B

• Ekspert
  • Pomógł? 156
« Odpowiedź #3 dnia: Listopada 28, 2014, 09:39:48 am »
Może wypowie się ktoś kto wie, mogę tylko napisać, że w POZ nie ma kolejki więc u specjalisty nie będzie kontynuacji.
"Gromadzenie i przesyłanie informacji o osobach oczekujących stanowi ustawowy obowiązek dla Świadczeniodawców, którzy mają podpisaną umowę z NFZ na udzielanie świadczeń opieki
zdrowotnej w następujących rodzajach świadczeń:
Ambulatoryjna Opieka Specjalistyczna;
Leczenie Szpitalne;
Opieka Psychiatryczna i Leczenie Uzależnień;
Rehabilitacja Lecznicza;
Leczenie Stomatologiczne;
Świadczenia Zdrowotne Kontraktowane Odrębnie;
Świadczenia Pielęgnacyjne i Opiekuńcze
Opieka Paliatywna i Hospicyjna
Lecznictwo Uzdrowiskowe
Edward z Kętrzyna

Offline PaulinaSz

• Super Specjalista
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #4 dnia: Listopada 28, 2014, 09:52:01 am »
komunikat z nfz Łódź
Najważniejsze zmiany wchodzące w życie od 1 stycznia 2015 dotyczące wprowadzenia wpisów na listę oczekujących
 Drukuj  Opublikowano: 23 wrzesień 2014 Szanowni Państwo,

W związku ze zmianami w ustawie z dnia 27 sierpnia 2004 r. o świadczeniach opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych, zawartymi w ustawie z dnia 22 lipca 2014 roku informujemy, iż Świadczeniodawca:

?nie umieszcza na liście oczekujących na udzielenie świadczenia, Świadczeniobiorców kontynuujących leczenie u danego Świadczeniodawcy

zero wyjaśnienia co znaczy kontynuacja leczenia.

Z tego co napisałeś wynika, że stomatologia ma prowadzić listy oczekujących w formie elektronicznej??? ale i na świadczenia protetyczne i zwykłe leczenie>

Offline Monia

• Specjalista
  • Pomógł? 3
« Odpowiedź #5 dnia: Listopada 28, 2014, 11:38:49 am »
Od 2015 kolejka stomatologiczna ogólna , nie peselowa, tylko jak każdy świadczeniodawca dodatkowo co tydzień info do nfz o pierwszym wolnym terminie,to tyle zmian dla stomatologicznej kolejki. pozdrawiam.Chyba ,że coś jeszcze wymyślą.

Offline karolweksler

• Ekspert
  • Pomógł? 230
« Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 13, 2014, 18:54:02 pm »
Monia, skąd takie info?

Offline kula67

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #7 dnia: Lutego 03, 2015, 20:34:04 pm »
A jak jest w fizjoterapii ambulatoryjnej. Dla mnie każdy pacjent ze skierowaniem jest wpisywany w kolejke, ale nie wiem czy to dobrze?
No bo jaka kontynuacja leczenia u nas lekarz nie przyjmuje pacjenci mają skierowania z innych placówek. Jak to powinno wyglądać?Co ja mam sprawdzać w archiwum czy dany pacjent już od tego lekarza dostał wcześniej skierowanie na daną jednostkę chorobową? Bzura. Dostaje skierowanie na 10 dni zabiegowych kończy te i jeżeli za kilka miesięcy znowu się zapisuje to już jest nowy cykl leczenia. Czy tak?

* Szukaj

* Kto jest on-line

• Kropka Gości: 628
  • Kropka Ukrytych: 0
  • Kropka Użytkowników: 2
  • Kropka Użytkownicy online:

Reklama

* Aktywni

Paweł Paweł
9407 Wiadomości
mpi
3356 Wiadomości
PiotrSz
3285 Wiadomości
Michał Michał
3191 Wiadomości
karolweksler
3150 Wiadomości
09061303
3079 Wiadomości
Edward_B Edward_B
2968 Wiadomości
Bartosz Bartosz
2375 Wiadomości
maciek777 maciek777
2201 Wiadomości
cilazapril cilazapril
1634 Wiadomości

Reklama

Reklama

Style:3: index (domyslny), Portal (default), Display (default).
Pod-szablony:8: init, html_above, body_above, portal_above, main, portal_below, body_below, html_below.
Pliki językowe:8: SPortal.english (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), SPortal.english (domyslny), index+Modifications.english (domyslny), index+Modifications.polish-utf8 (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), index.english (domyslny), index.polish-utf8 (domyslny).
Arkusze stylów:1: portal (default).
Uwzględnione pliki:15 - 738KB. (pokaż)
Użytych zapytań: 28.

[Pokaż zapytania]