Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
Pomimo wielokrotnych zgłoszeń do producenta i firmy wdrożeniowej oraz pracy naszych informatyków funkcja "kopiuj receptę z poprzedniej wizyty" u mnie nadal nie działa. A może po prosu ja nie umiem jej uruchomić? Proszę o odpowiedź i podzielenie się waszymi doświadczeniami.
2. Opisywany pacjent na poprzedniej wizycie miał przepisaną receptę wygenerowaną i zapisaną w systemie co można łatwo sprawdzić wchodząc w zakładkę ?wizyty i hospitalizacje? Opracowując pacjenta na bieżącej wizycie wchodzę w zakładkę ?dokumentacja medyczna?/?recepta? i naciskam przycisk ?Kopiuj receptę z ...? . System wyświetla komunikat: ?Brak przepisanych leków w poprzednim pobycie? - co jest oczywistą nieprawdą!!!! - patrz założenie 2
Ale można spróbować inaczej: Poprzez zakładkę ?wizyty i hospitalizacje? wchodzę w poprzednią wizytę, dalej zakładka ?dokumentacja medyczna?/recepta i wówczas naciskam klawisz ?Kopiuj receptę z...? a wtedy system wyświetli leki z poprzednio wypisanej recepty i po naciśnięciu klawiszy ?zapisz? i ?wydrukuj? otrzymuje kopię recepty z poprzedniej wizyty ale z datą obecnej wizyty. Niby wszystko OK, ale: Nowo utworzona recepta z dzisiejszą datą zostaje dołączona NIE DO DZISIEJSZEJ ALE DO POPRZEDNIEJ WIZYTY. Pytam więc jak to możliwe, że BEZ COFNIĘCIA AUTORYZACJI można zmienić treść zapisu poprzedniej wizyty, a na bieżącej wizycie brak informacji o wypisanej recepcie. Jak dla mnie takie działanie systemu to po prostu FAŁSZOWANIE DOKUMENTACJI MEDYCZNEJ.
Ja mam z kolei inny problem - powracające wyniki badań z laboratorium i pracowni diagnostycznych po zakończeniu wizyty. Jak jest to tego samego dnia to jeszcze ok ale gorzej jak wrócą z inną datą
... Jeżeli badanie jest realizowane w następnych dniach po wizycie, może być rozliczone dopiero na kolejnej wizycie. (należy pamiętać, że rozliczyć można tylko zakończonego badania. np nie wystarczy wykonać Rtg w dniu wizyty, bo dla rozliczenia potrzebny jest opis badania wpisany do systemu przez radiologa). Dla mnie problemem jest to, że nie wszyscy pacjenci zgłaszają się na kolejną wizytę, a wtedy nie ma możliwości rozliczenia wykonanego i opisanego już badania. AMMS akurat w tym miejscu działa poprawnie. W czasie kolejnej wizyty wyświetla komunikat przypominający o zleconych a nierozliczonych badaniach
A może to dlatego, że nie mam AMMS (w którym to podobno wszystko pięknie działa i nawet badania zlecone do laboratorium wracają z miejscem wykonania Izba Przyjęć)
Cytat: Paweł w Lipca 13, 2014, 13:49:23 pmA może to dlatego, że nie mam AMMS (w którym to podobno wszystko pięknie działa i nawet badania zlecone do laboratorium wracają z miejscem wykonania Izba Przyjęć) Z całym szacunkiem dla autora powyższego cytatu, ale wolałbym porozmawiać z kimś kto codziennie pracuje z użyciem AMMS, Jeżeli nie jesteś użytkownikiem programu, to twoja wiedza w tym temacie jest czysto teoretyczna
...A tak w ogóle to myślę, że nasza dyskusja przypomina rozmowę "zwykłego użytkownika samochodu osobowego" z inżynierem specjalistą od konstrukcji silników samochodowych, który nigdy nie prowadził samochodu.
A tak w ogóle to myślę, że nasza dyskusja przypomina rozmowę "zwykłego użytkownika samochodu osobowego" z inżynierem specjalistą od konstrukcji silników samochodowych, który nigdy nie prowadził samochodu.