Witam,
Po wysłaniu kolejki ocz. za miesiąć październik na SZOI pojawił się komunikat:
" NFZ informuje, iż w okresie: wrzesień 2013r. stwierdzono u Państwa różnice pomiędzy informacjami zawartymi w raporcie statystycznym w zakładce ?KOLEJKA?, a informacjami przekazanymi o osobach skreślonych z powodu realizacji świadczenia, przekazanymi w raportach z list oczekujących dla poszczególnych komórek. W związku z powyższym prosimy o niezwłoczne zweryfikowanie przekazywanych danych i zapewnienie ich spójności. Szczegółowe informacje dotyczące danych przekazywanych w raportach z list oczekujących i raportach statystycznych zawiera załączony plik (wiem że ten wątek był wcześniej poruszany ale nie znalazłam odpowiedzi która by mi pomogła)
Problem dotyczy fizjoterapii ambulatoryjnej i ośrodka rehabilitacji dziennej.
We wrześniu w Fizjoterapii Ambulatoryjnej wykazaliśmy iż 217 osób zostało skreślonych z powodu wykonania świadczenia, natomiast wg pliku który załączył NFZ tylko 107.
Pacjentów na zabiegi wpisujemy do kolejki oczekujących (rozliczenia-- lista osób oczekujących) , rozliczamy ich przez moduł rehabilitacja, a następnie po rozliczeniu usuwam ich ręcznie z kolejki oczekujących (rozliczenia--- lista osób oczekujących, tych co przyszli z realizacją świadczenia, tych co się nie stawili z rezygnacją świadczeniobiorcy) ). Rozliczając zabiegi w module rehabilitacja nie ma tam zakładki dotyczącej kolejki oczekujących, dopiero jak otworzę okno w module rozliczenia -- świadczenia jednostkowe w polu "kolejka oczekujących" z tym że u każdego pacjenta w tym polu jest to : "proszę wybrać wpis z listy oczekujących..." . Jeżeli dobrze rozumiem to te pole powinno być uzupełnione, tylko my tak zawsze rozliczaliśmy i wszystko było w porządku aż do wczoraj. Nie rozumiem w jaki sposób NFZ widzi 100 osób w porządku a reszty nie , skoro jak wcześniej pisałam u każdego pacjenta który chodził na zabiegi pole kolejka oczekujących jest nie wypełnione.
Czy możecie mnie jakoś naprowadzić na rozwiązanie, bo już nie wiem jak znaleźć te różnice a tym bardziej jak je poprawić.