Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
Pesel może i w programie masz poprawny u pracownika - czyli u teściowej, ale czy do deklaracji masz przyporządkowanego tego pracownika? Usunąć pracownika z deklaracji można w łatwy sposób - usuwasz pracownika, program zgłasza co prawda że pracownik ma deklaracje ale jak ktoś to zignoruje to deklaracje zostaną ale bez przypisanego pracownika. Nie pomoże ponowne wpisanie tego pracownika ani jego "przywrócenie".Sprawdź na liście deklaracji czy w kolumnie (druga od prawej strony) NPWZ lekarza masz jakieś wartości?
a sprawdzałeś plik z listą? Zmieniasz mu rozszerzenie na zip. Rozpakowujesz i edytujesz ten plik w środku. Tam w jednym miejscu powinieneś mieć pesel i npwz teściowej.
- <personel-dekl pesel="PESEL" npwz="NPWZ">- <dekl-poz id-dekl="7" data-zloz="2009-07-01" nfz:id-tech-kom-org="40618">
być może wina po stronie NFZ skoro w pliku jest ok a inne osoby też mają ten problem. Napiszcie jaka wersja SZOI.
też mam tą samą wersję tj. 2013.04.2.794 (SZOI) mam nadzieję, że to jednak u nfz coś nie gra, a nie u mnie....
o to chodzi. Ja sprawdzę wieczorem jak wrócę do domu jaka wersja jest w K-P. U nas ostatnio importują listy dopiero ok. 7. Do tego dnia listy są jako przesłane i nie widać błędów. Trzeba będzie w poniedziałek zadzwonić do NFZ.
W K-P tesż jest ta wersja ale nie wiem czy problem występuje bo jeszcze żadnej listy nie wysłałem. Tylko zastanawia mnie skąd Wy już wiecie o błędach? U nas jak się wyśle listę to widnieje jako "przesłana" do czasu jak nie uruchomią w NFZ importu. I dopiero jak zaimportują te listy to widać ewentualne błędy.No cóż. Jutro wyślę chociaż jedną i zadzwonię niech zaimportują to będę wiedzieć czy są błędy.