Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
A czy ktoś używa e-rejestracji z KS-PPS? OSOZ lub coś innego? Działa to sensownie?Pozdrawiam
A czytałeś/łaś w ogóle ten wątek ?
Szanowni Państwo,Przypominamy, że w myśl zapisów art. 23a. ust.1 Ustawy z dnia 27 sierpnia 2004r. o świadczeniach opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych,. Świadczeniodawca, o którym mowa w art. 20 i art. 22, prowadzący listy oczekujących na udzielanie świadczenia jest obowiązany umożliwić świadczeniobiorcom umawianie się drogą elektroniczną na wizyty, możliwość monitorowania statusu na liście oczekujących na udzielenie świadczenia oraz powiadamia o terminie udzielenia świadczenia.Jeśli w Państwa placówce istnieje możliwość rejestracji elektronicznej, prosimy o odpowiedź zwrotną (poprzez ISI) z podaniem adresu internetowego lub innego mechanizmu rejestracji elektronicznej, na który pacjenci mogą dokonywać e-rejestracji.W sytuacji gdy w Państwa placówce pacjenci nie mają możliwości umawiania się droga elektroniczną na wizyty, proszę o przesłanie w terminie 7 dni (od dnia odczytania tego komunikatu) pisemnego oświadczenia w/s dopełnienia obowiązku e-rejestracji w Państwa placówce (zgodnie z zapisem art. 23a. ust.1. w/w Ustawy).Wydział Świadczeń Opieki Zdrowotnej
Świadczeniodawca, o którym mowa w art. 20 i art. 22, prowadzący listy oczekujących na udzielanie świadczenia jest obowiązany umożliwić świadczeniobiorcom umawianie się drogą elektroniczną na wizyty
możliwość monitorowania statusu na liście oczekujących na udzielenie świadczenia
A powiedzcie mi czy np. używając taki program jak estomed jest możliwe całkowite pozbycie się papierkowej formy kart ?
Mam tableta wacoma dodatkowo do podpisów...
Cytat: mk12344 w Lutego 08, 2015, 01:45:46 amA powiedzcie mi czy np. używając taki program jak estomed jest możliwe całkowite pozbycie się papierkowej formy kart ?Jeżeli to oprogramowanie jest 100% zgodne z wymogami ustawowymi dla prowadzenia elektronicznej dokumentacji medycznej to można zrezygnować z papierków. Już kilka lat temu weszły przepisy które na to zezwalają! To co miało wejść od sierpnia 2014 (a przesunięto na 2017) to jest między innymi wymóg prowadzenie tylko elektronicznie.Cytuj Mam tableta wacoma dodatkowo do podpisów...Eee... rozumie, że to tzw "tablet graficzny". Co Wy chcecie tym podpisywać? Elektroniczny podpis tym złożyć??? Pozdrawiam
Dla dodatkowego bezpieczeństwa mogę go połknąć i rano.... po Xennie .
Dokumenty podpisane ... niestety zbieram ale sa w kolejności z data i w elektronicznej bazie jest zaznaczone jaki dokument pacjent podpisał .