collapse

Reklama

Autor Wątek: Kolejka oczekujących a zmiana miejsca wykonywania  (Przeczytany 4676 razy)

Offline Marcin z Grudziądza

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? 0
  • Kujawsko - Pomorski OW
Kolejka oczekujących a zmiana miejsca wykonywania
« dnia: Maja 27, 2013, 13:59:01 pm »
Witam!

Czy ma ktoś z Kolegów i Koleżanek doświadczenie w takim temacie:

Mam porejestrowanych pacjentów na kilka miesięcy do aktualnych komórek. Problem polega na tym, że z przyczyn niezależnych poradnia zmienia adres od 1 czerwca. Wszelkie formalności są pozałatwiane, czekamy na aneks z NFZ.

Pytanie brzmi: jak się zachowa rozliczanie kolejki oczekujących, czy aneks zamieni miejsce dla pacjentów od 1 czerwca na nowe, czy będzie to trzeba poprawić u wszystkich ręcznie?

Online Paweł

• Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 525
  • Zachodniopomorski OW
Odp: Kolejka oczekujących a zmiana miejsca wykonywania
« Odpowiedź #1 dnia: Maja 27, 2013, 14:16:15 pm »
Jak dla mnie to nie zmieni. Ręcznie raczej w programie się nie da. Ja osobiście wyciągnąłem tych pacjentów, usunąłem ich z kolejki do starego miejsca z powodu przeniesienia do innej kolejki i dodałem ich na nowo do nowego miejsca.
Chyba, że ktoś poleci jak to zrobić z automatu :)

Offline Marcin z Grudziądza

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? 0
  • Kujawsko - Pomorski OW
« Odpowiedź #2 dnia: Maja 28, 2013, 08:32:57 am »
Ja osobiście wyciągnąłem tych pacjentów, usunąłem ich z kolejki do starego miejsca z powodu przeniesienia do innej kolejki i dodałem ich na nowo do nowego miejsca.

Jak to zrobiłeś? Nie mam w tamtej firmie dostępnego importu/eksportu xls. Jest jakaś metoda na to?

Online Paweł

• Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 525
  • Zachodniopomorski OW
« Odpowiedź #3 dnia: Maja 28, 2013, 09:09:22 am »
Zaznaczyłem na liście pacjentów oczekujących tych, którzy jeszcze oczekują i PPM -> eksportuj.

Offline Przemek.D

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #4 dnia: Września 12, 2013, 15:38:38 pm »
Mam podobną sytuację. Na przełomie lipiec sierpień zmieniło mi się aneksem miejsce wykonywania świadczeń rezonansu magnetycznego (kolejki na procedury medyczne).
Teraz mam problem ponieważ na SZOI widnieje mi procedury na które nie zostały wysłane kolejki z id starego miejsca.
kspps zaimportował mi kolejki z id starego miejsca ale w raporcie już ich nie chciał umieścić.
W ks-ppsie powiedziano mi ze muszę skreślić wszystkich pacjentów z kodem 5 przeniesienie na inna kolejkę u tego samego świadczeniodawcy i zaimportować jeszcze raz wszystkich teraz z datą 01-08-2013.
W NFZcie powiedziano mi ze muszę wskazać nowe miejsce i muszę zachować daty z którymi pacjenci się rejestrowali.
W takim wypadku kspps załącza mi tylko kilku pacjentów (prawdopodobnie zarejestrowanych i wykonywanych po 01-08-2013).
Teraz mam dylemat z jaką data skreślać z jaką datą wpisywać na listę i z jakimi kodami miejsc.

Czy ktoś już przerabiał taka ewentualność?
Bo dalej nie mam pojęcia z jakimi kodami miejsc i jakimi darami to wykonywać.

* Szukaj

* Kto jest on-line

• Kropka Gości: 595
  • Kropka Ukrytych: 0
  • Kropka Użytkowników: 2
  • Kropka Użytkownicy online:

Reklama

* Aktywni

Paweł Paweł
9408 Wiadomości
mpi
3356 Wiadomości
PiotrSz
3285 Wiadomości
Michał Michał
3191 Wiadomości
karolweksler
3152 Wiadomości
09061303
3079 Wiadomości
Edward_B Edward_B
2968 Wiadomości
Bartosz Bartosz
2375 Wiadomości
maciek777 maciek777
2201 Wiadomości
cilazapril cilazapril
1634 Wiadomości

Reklama

Reklama

Style:3: index (domyslny), Portal (default), Display (default).
Pod-szablony:8: init, html_above, body_above, portal_above, main, portal_below, body_below, html_below.
Pliki językowe:8: SPortal.english (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), SPortal.english (domyslny), index+Modifications.english (domyslny), index+Modifications.polish-utf8 (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), index.english (domyslny), index.polish-utf8 (domyslny).
Arkusze stylów:1: portal (default).
Uwzględnione pliki:15 - 738KB. (pokaż)
Użytych zapytań: 28.

[Pokaż zapytania]