Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
Witam,Dostałem aneks (umowa-ugoda) na świadczenia (AOS) z 2012 i próbuję przepinać świadczeniaautomatem dostępnym w module SERWIS, ale tam nie pokazuje mi w ogóle świadczeń do przepięciaze starej umów choć na monitorze wykonania jest widoczna "nadprodukcja", której ugoda dotyczy.Robił ktoś z Was może już tegoroczną ugodę (za 2012) ??
Pozostaje ręczne przeniesienie świadczeń
Cytat: Paweł w Lutego 26, 2013, 20:56:02 pmPozostaje ręczne przeniesienie świadczeń Tak się to skończyło - niewiele było (66) więc spoko
Świadczenia w starej umowie muszą być potwierdzone i zwalidowane(ja pobrałem drugi raport zwrotny z portalu świadczeniodawcy)
NFZ czasami włącza powtórną weryfikację niektórych zakresów i czasami wraca w nich to samo co wcześniej a czasami pojawiająsię nowe błędy!
Cytat: PiotrSz w Kwietnia 15, 2013, 08:41:02 amNFZ czasami włącza powtórną weryfikację niektórych zakresów i czasami wraca w nich to samo co wcześniej a czasami pojawiająsię nowe błędy!Czasami
Otóż jak wspomniał polzet należy pobrać raport z weryfikacji z Portalu i zaczytać do PPS-sa. Dokładniej to wszystkie raporty za rok 2012 , a najpierw polecić ich wygenerowanie.Potwierdzenia te generujemy w Portalu Umowy na realizacje świadczeń (więcej..) -> Pobieranie plików z wynikami weryfikacji świadczeń przed rozliczeniemW oknie, które wywołamy ustawiamy (kolejno)Przesyłka wejściowa: Rok 2012 luty (do Rok 2013 Styczeń )Plik odpowiedzi Status: Nowe (niewygenerowane)i dla każdego raportu, który zostanie wyświetlony klikamyna : ->> Wygeneruj odpowiedź (dla każdego raportu!) w kolumnie Odpowiedź