collapse

Reklama

Autor Wątek: Terminarz-gabinet problem Ewuś  (Przeczytany 11949 razy)

Offline gringo

• Ekspert
  • Pomógł? 22
  • Zachodniopomorski OW
Terminarz-gabinet problem Ewuś
« dnia: Lutego 07, 2013, 15:21:21 pm »
Po aktualizacji mam problem z przenoszeniem i zapisywaniem poświadczeń Ewuś wykonanych w Terminarzu do gabinetu lekarskiego.

Przykładowo
pacjent zarejestrowany na dzisiaj w terminarzu przez pielęgniarkę, lekarz w gabinecie dzisiaj obsługuje wizytę i nie ma informacji o potwierdzeniu ewuś.

lub
pacjent zarejestrowany wczoraj i sprawdzony w ewuś, obsługa dzisiaj z datą wczorajszą. Brak potwierdzenia Ewuś.
Rejestr wykazuje błędy braku dokumentu potwierdzającego.

Jak z tym sobie radzicie?

Przepraszamy. Taras widokowy nieczynny. Najbliższy czynny taras widokowy dla odprowadzających we Wrocławiu!

Offline togo

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? 0
Odp: Terminarz-gabinet problem Ewuś
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 07, 2013, 15:37:46 pm »
Może udział sieciowy z plikami potwierdzeń się rozłączył na końcówce? (Jeśli tak masz to rozwiązane)
U mnie się to często zdarza

Pozdrawiam
Tomek

Offline gringo

• Ekspert
  • Pomógł? 22
  • Zachodniopomorski OW
« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 07, 2013, 15:43:02 pm »
Nie, to nie to. Pracują na terminalach i katalog jest pełen nowych sprawdzeń.
Przepraszamy. Taras widokowy nieczynny. Najbliższy czynny taras widokowy dla odprowadzających we Wrocławiu!

Offline gringo

• Ekspert
  • Pomógł? 22
  • Zachodniopomorski OW
« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 07, 2013, 16:02:08 pm »
Ewidentnie Somed nie zapisał do bazy informacji z Ewuś lub nie może uzyskać dostępu do tych danych.
Plik potwierdzenie jest (pobrany przez system), data i pesel sprawdzone w SZOI. Weryfikacja tylko przez Somed. Ale kaszana. 

Offline doktor

• Specjalista
  • Pomógł? 2
« Odpowiedź #4 dnia: Lutego 07, 2013, 17:26:52 pm »
spoko miałem ten sam problem przez pół stycznia. W terminarzu wszystko było ok a lekarze widzieli znaki zapytania. Kombinowałem długo i naprawiłem. Niestety nie pamiętam jak:)
Wiem że dłubanie na kartach zatrudnienia lekarzy i gabinetach/terminarzy nic nie dało. Ale wystarczyło że coś przeklikałem i wszystko było w porządku. Jakaś taka pierdoła to była...

Offline gringo

• Ekspert
  • Pomógł? 22
  • Zachodniopomorski OW
« Odpowiedź #5 dnia: Lutego 07, 2013, 17:45:53 pm »
spoko miałem ten sam problem przez pół stycznia. W terminarzu wszystko było ok a lekarze widzieli znaki zapytania. Kombinowałem długo i naprawiłem. Niestety nie pamiętam jak:)
Wiem że dłubanie na kartach zatrudnienia lekarzy i gabinetach/terminarzy nic nie dało. Ale wystarczyło że coś przeklikałem i wszystko było w porządku. Jakaś taka pierdoła to była...
Aha to jest nadzieja, dobre i to  :-\

Offline PiotrSz

• Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 109
« Odpowiedź #6 dnia: Lutego 07, 2013, 18:06:56 pm »
widzę, że w SOMEDzie macie co najmniej równie wesoło jak my malutcy w PPSie .. bardzo zachęcające do przejścia :-/

pozdrawiam

Offline gringo

• Ekspert
  • Pomógł? 22
  • Zachodniopomorski OW
« Odpowiedź #7 dnia: Lutego 07, 2013, 18:58:08 pm »
Opcje terminarza. "Wykonując usługę zarezerwowaną, pobieraj datę z terminarza". Czy jakoś tak. Wygląda, że to właśnie to.

Offline kleksiq

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? 1
« Odpowiedź #8 dnia: Lutego 08, 2013, 07:28:11 am »
Mamy to samo ale od 27'mego stycznia.
Pacjentów zapisuje pielęgniarka na gabinet a potem rozlicza na doktora ( bądź robi to sam lekarz ). I prawie wszyscy widnieją jako nieubezpieczeni :).

Offline gringo

• Ekspert
  • Pomógł? 22
  • Zachodniopomorski OW
« Odpowiedź #9 dnia: Lutego 08, 2013, 09:29:53 am »
Mamy to samo ale od 27'mego stycznia.
Pacjentów zapisuje pielęgniarka na gabinet a potem rozlicza na doktora ( bądź robi to sam lekarz ). I prawie wszyscy widnieją jako nieubezpieczeni :).

Pisałem do KS w tej sprawie i cisza. Napisz do nich mail'a kleksik, to może szybciej ktoś uzyska rozwiązanie problemu.

Offline kleksiq

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? 1
« Odpowiedź #10 dnia: Lutego 08, 2013, 10:28:57 am »
Pisałem do KS w tej sprawie i cisza. Napisz do nich mail'a kleksik, to może szybciej ktoś uzyska rozwiązanie problemu.

Napisałem wczoraj :), również narazie zero odzewu. Dodatkowo chcemy dostać licencję chociaż na dzień do serwusia aby zaimportować ewkę z dni 20-24 kiedy to po akutalizacji do 07 wywaliło w kosmos dostęp do ewki. Moim zdaniem to również jest głupota czemu mamy płacić za usługę która już jest zaimplementowana, tyle że automatycznie bez ingerencji człowieka. Ciekawe co by na to powiedział UOKiK.
« Ostatnia zmiana: Lutego 08, 2013, 10:32:55 am wysłana przez kleksiq »

Offline gringo

• Ekspert
  • Pomógł? 22
  • Zachodniopomorski OW
« Odpowiedź #11 dnia: Lutego 08, 2013, 10:40:32 am »

Napisałem wczoraj :), również narazie zero odzewu. Dodatkowo chcemy dostać licencję chociaż na dzień do serwusia aby zaimportować ewkę z dni 20-24 kiedy to po akutalizacji do 07 wywaliło w kosmos dostęp do ewki. Moim zdaniem to również jest głupota czemu mamy płacić za usługę która już jest zaimplementowana, tyle że automatycznie bez ingerencji człowieka. Ciekawe co by na to powiedział UOKiK.

No nie, ja mam potwierdzenia z Somedu, w terminarzach wszystko sprawdzone w Ewuś, tylko nie wiąże potwierdzeń w gabinetach lekarskich, to dlaczego mam płacić dodatkowo. Przecież to błąd programu.
Jak będzie odpowiedź z KS, to wrzucamy na forum. Ciekawe ile to potrwa?

Offline kleksiq

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? 1
« Odpowiedź #12 dnia: Lutego 08, 2013, 13:18:33 pm »
Coś znaleźliśmy z znajomym, w terminarzu czy to z zleceń czy to gabinetu czy to samego terminarza, pokazuje że pacjent jest upoważniony do świadczeń.
Sprawdź teraz to samo z funkcji zlecenia -> wykonanie -> i poszukaj pacjenta którego ci wywaliło i powiedź czy masz tak jak ja. Zaraz dołączę jpg-i. Najpierw ślę to jeszcze do p. Moniki Wójcickiej z Kamsoftu.

ps. Fajnie jest rozwiązane sprawdzanie u konkurencji, jeżeli osoba zalogowana nie ma konta w ewuś, sprawdza mu po koncie default. Czyli np administratorze ewuś. A ty pomału przypisujesz wszystkich operatorów.
« Ostatnia zmiana: Lutego 08, 2013, 13:37:10 pm wysłana przez kleksiq »

Offline gringo

• Ekspert
  • Pomógł? 22
  • Zachodniopomorski OW
« Odpowiedź #13 dnia: Lutego 08, 2013, 13:49:54 pm »
Coś znaleźliśmy z znajomym, w terminarzu czy to z zleceń czy to gabinetu czy to samego terminarza, pokazuje że pacjent jest upoważniony do świadczeń.
Sprawdź teraz to samo z funkcji zlecenia -> wykonanie -> i poszukaj pacjenta którego ci wywaliło i powiedź czy masz tak jak ja. Zaraz dołączę jpg-i. Najpierw ślę to jeszcze do p. Moniki Wójcickiej z Kamsoftu.

ps. Fajnie jest rozwiązane sprawdzanie u konkurencji, jeżeli osoba zalogowana nie ma konta w ewuś, sprawdza mu po koncie default. Czyli np administratorze ewuś. A ty pomału przypisujesz wszystkich operatorów.

Mam dokładnie to samo. Powiem tak, wygląda że Somed w Adminie musi mieć dodanych operatorów Ewuś personalnie z nazwiska, każdy operator.
Co ma sens i każdy z nich ma swoje swoje konto na serwerze Ewusia.
Pewnie ma to na celu zapobieganie logowania się do Ewusia z jednego konta, tylko niedopracowano przepinania sprawdzeń pomiędzy pracownikami na określonego pacjenta. Sprawdzenie pielęgniarki X nie jest dostępne dla określonego pacjenta w module gabinet dla lekarza Y. 

A to co piszesz Kleksik o sprawdzaniu u konkrecji, było jeszcze do niedawna w Somed, tylko jak 5 użytkowników zaloguje się do Ewusia na jedno konto, to masz bana na 15 min.  OK. Czekamy na odpowiedź z KS.

Offline iceman1500

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? 1
« Odpowiedź #14 dnia: Lutego 12, 2013, 15:47:54 pm »
Miałem podobny problem na początku stycznia. W przychodni mam somed na terminalu jak i lokalnie. Robiąc aktualizację na terminalu CopyKSPL krzyczał, że nie mógł nadpisać już plików w starszej wersji (problem z katalogiem na dysku NAS). Powodem tego było, że lokalnie nie przechodziła - tak jakby cała aktualizacja. Sutkiem czego na terminalu status ma sprawdzony, a lokalnie jest ?. Inna akcją było to, że w module gabinet widniał jako spr, a przy zakańczaniu wizyty, gdy zmienialiśmy usługę z Rejestracja na inną to również zmieniał się status na ?.

W tej chwili działa to prawidłowo.
Jaką macie wersje somedu?
Statusy u mnie spr tylko rejestracja.

Pojawia Wam się w somedzie komunikat o tym, że konto ewus zostało zablokowane na czas 15 minut?? Bo komunikat związany z tym, że należy zmienić hasło jest - ale brakuje tego....

* Szukaj

* Kto jest on-line

• Kropka Gości: 469
  • Kropka Ukrytych: 0
  • Kropka Użytkowników: 10
  • Kropka Użytkownicy online:

Reklama

* Aktywni

Paweł Paweł
9402 Wiadomości
mpi
3356 Wiadomości
PiotrSz
3285 Wiadomości
Michał Michał
3191 Wiadomości
karolweksler
3144 Wiadomości
09061303
3079 Wiadomości
Edward_B Edward_B
2968 Wiadomości
Bartosz Bartosz
2375 Wiadomości
maciek777 maciek777
2201 Wiadomości
cilazapril cilazapril
1634 Wiadomości

Reklama

Reklama

Style:3: index (domyslny), Portal (default), Display (default).
Pod-szablony:8: init, html_above, body_above, portal_above, main, portal_below, body_below, html_below.
Pliki językowe:8: SPortal.english (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), SPortal.english (domyslny), index+Modifications.english (domyslny), index+Modifications.polish-utf8 (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), index.english (domyslny), index.polish-utf8 (domyslny).
Arkusze stylów:1: portal (default).
Uwzględnione pliki:15 - 738KB. (pokaż)
Użytych zapytań: 29.

[Pokaż zapytania]