Aktualna wersja KS-PPS: 2025.01.4.1 (2025-06-26)Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Dzwoniłem własnie do 10OWPytanie: Czy można sprawozdawać żywienie pozajelitowe tylko 1 dnai miesiaca jk to w komunikacie który niedano sie ukazał?Odpowiedz OW: Na ta chwile system jest nie przygotowany i nie wiadomo kiedy będzie.
Cytat: Sławek16 w Lutego 06, 2013, 11:23:12 amTo chyba jakiś żart !!!!! Jestem wq...ny !!!! Co to za rozwiązanie !!!???niestety ale kontaktując się na kspps@kamsoft.pl też mi się zdarzało, że osoby udzielające odpowiedź nie przeczytały mojego problemu tylko dawały odpowiedzi nie związane z tematem. Chyba ze 2 razy to nawet odpuściłem sobie po kilku mailach bo nie było sensu. Ale Ty powinieneś atakować dalej, bo nie wiadomo co to może być.Sprawdzałeś bazę?
To chyba jakiś żart !!!!! Jestem wq...ny !!!! Co to za rozwiązanie !!!???
Doczekałem się odpowiedzi na maila:CytujKiedy można spodziewać się możliwości stworzenia raportu z tlenoterapii z poświadczeniem ewuś w pierwszym dniu miesiąca? Zgodnie z komunikatem NFZ wystarczy weryfikować tylko w pierwszym dniu natomiast program nie pozwala stworzyć raportu.I "zaskakująca" odpowiedź:CytujWitam,Wytyczne na które się Pan powołuje nie obowiązują- proszę kontaktować się z NFZ w celu wyjaśnienia przesłania nieprawidłowych informacji.NFZ wymaga weryfikacji pacjentów w każdym dniu wykonania świadczenia i przesłania odpowiednich dokumentów z tej weryfikacji.Pozdrawiam,Beata Madej 4260 Sekcja SSE PPSZakład Systemów Ambulatoryjnych Wydział Systemów Ochrony Zdrowia
Kiedy można spodziewać się możliwości stworzenia raportu z tlenoterapii z poświadczeniem ewuś w pierwszym dniu miesiąca? Zgodnie z komunikatem NFZ wystarczy weryfikować tylko w pierwszym dniu natomiast program nie pozwala stworzyć raportu.
Witam,Wytyczne na które się Pan powołuje nie obowiązują- proszę kontaktować się z NFZ w celu wyjaśnienia przesłania nieprawidłowych informacji.NFZ wymaga weryfikacji pacjentów w każdym dniu wykonania świadczenia i przesłania odpowiednich dokumentów z tej weryfikacji.Pozdrawiam,Beata Madej 4260 Sekcja SSE PPSZakład Systemów Ambulatoryjnych Wydział Systemów Ochrony Zdrowia
Jasne dla kamsoftu oczywiste, potem bura od nfz że nie trzymamy się wytycznych, zajebiście poprostu zajebiście.Właśnie wysłałem maila do Kamsoftu w celu zajęcia stanowiska w sprawie fizjoterapii wprowadzanej zgodnie z wytycznymi nfz.Ciekawe kiedy odpowiedzą
Z tego co się orientuję, to Kamsoft działa zgodnie z ustawami, rozporządzeniami, zarządzeniami.Komunikaty to wewnętrzne "widzi mi się " i w ten sposób unikają odpowiedzialności że stworzyli program niezgodny ze stanem prawnym.Komunikat to nie akt prawny