collapse

Reklama

Autor Wątek: Księga główna przychodni  (Przeczytany 10835 razy)

Offline kg

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? 1
Księga główna przychodni
« dnia: Stycznia 09, 2013, 11:02:57 am »
Witam!
Czy do wykonana księgi głównej przychodni w KS-PPS niezbędny jest moduł KGP - czy można jakoś inaczej ją wydrukować? Pytam bo jak na razie nie mamy tego modułu i nie wiem czy trzeba go dokupić

Offline jedin

• Ekspert
  • Pomógł? 10
Odp: Księga główna przychodni
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 09, 2013, 11:52:20 am »
Trzeba zakupić moduł KGP ...

Offline Monika24

• Specjalista
  • Pomógł? 4
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 10, 2013, 11:12:15 am »
Ale po co chcesz drukować z PPSa takie księgi dostepne są od ręki w drukarniach z drukami medycznymi i do tego ładnie obite twardą okładką koszt chyba z 20 zł /szt.

Offline Paweł

• Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 525
  • Zachodniopomorski OW
« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 10, 2013, 11:13:51 am »
Może chce wydrukować sobie od razu uzupełnioną :P

Offline jedin

• Ekspert
  • Pomógł? 10
« Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 10, 2013, 12:21:33 pm »
Albo pisze ręcznie w ksiedze typu "papierowa", albo kukupuje moduł i używa chyba "6-7 " kliknięć i ma juz uzupełnioną  - może też sobie wydrukować ją  ;)

Offline Grażyna

• Sponsorzy Forum
  • Ekspert
  • Pomógł? 6
  • Mazowiecki Oddział Wojewódzki NFZ
« Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 10, 2013, 12:30:21 pm »
Witam, od dawna mamy wykupiony moduł KGP i raczej nie żałuję. Wizyty rejestrujemy w terminarzu, żeby godziny były zapisane /mieliśmy kontrol i koniecznie muszą byc godz. rejestracji/. Wpisywanie do książki papierowej i wklepywanie do komputera to podwójna robota. KGP drukuję co jakiś, ułatwia to pracę w rejestracji.

Offline kalilech

• Super Specjalista
  • Pomógł? 20
  • Mazowiecki OW NFZ
« Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 10, 2013, 13:20:52 pm »
Chyba forma papierowa KGP nadal obowiązuje - więc wydruk konieczny (godziny obowiązkowo).
Może wiecie jak zmienić by w wydruku KGP w kolumnie  "Nazwisko i imię dokonującego wpis" były faktyczne dane a nie Administrator Systemu ?

Offline PiotrSz

• Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 109
« Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 10, 2013, 16:41:09 pm »
Chyba forma papierowa KGP nadal obowiązuje - więc wydruk konieczny (godziny obowiązkowo).
Może wiecie jak zmienić by w wydruku KGP w kolumnie  "Nazwisko i imię dokonującego wpis" były faktyczne dane a nie Administrator Systemu ?

może pora pomyśleć o poprawnym skonfigurowaniu PPSa i nie pracowaniu na koncie superadmin KSADM które do pracy nie służy ?
moduł Admin i tam bodajże w Uprawnienia zakładasz użytkowników do PPSa i dodajesz im prawa dostępu do tego co mają mieć
potem trzeba jeszcze pamiętać, żeby skonfigurować eWUŚ dla każdego użytkownika (czyli jak PPS zapyta o dane dla eWUŚ dla nowego
użytkownika to podać jego dane logowania do eWUŚ i zaznaczyć, żeby zapamiętał)

pozdrawiam

Offline kalilech

• Super Specjalista
  • Pomógł? 20
  • Mazowiecki OW NFZ
« Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 10, 2013, 17:36:48 pm »
jesteś pewien , że bedzie się drukować imię i nazwisko osoby wpisującej ? ???
Mam skonfigurowane konta dla wszystkich pracowników od 3 lat,  ale nie mają dostępu do wszystkiego, min. nie drukują sami KGP - robię to z poziomu administratora. Pracownicy wpisują pacjentów, rejestrują w terminarzu i obsługują w panelu wizyta.Nie ma potrzeby, żeby grzebali w KGP. eWUŚ również mam skonfigurowane prawidłowo - (choć nie wiem co to ma do rzeczy) - rozmawiamy o KGP i wydruku
Czy szanowny PiotrSz  drukuje u siebie KGP z nazwiskiem osoby wprowadzającej i wie jak to należy skonfigurować ?
Będę wdzięczny za rzeczowe podpowiedzi.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 10, 2013, 17:43:36 pm wysłana przez kalilech »

Offline PiotrSz

• Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 109
« Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 10, 2013, 18:12:54 pm »
jesteś pewien , że bedzie się drukować imię i nazwisko osoby wpisującej ? ???

nie jestem, nie drukuję sam KGP z PPSa
ale
drogą dedukcji doszedłem do tego, że tak to powinno działać ponieważ podobny problem mieli
ludzie na forum którzy próbowali drukować oświadczenia pacjenta i też jako osoba przyjmująca
oświadczenie drukował im się Administrator systemu (z wiadomego powodu..)

Mam skonfigurowane konta dla wszystkich pracowników od 3 lat,  ale nie mają dostępu do wszystkiego, min. nie drukują sami KGP - robię to z poziomu administratora.

fajnie, ale nadal pracujesz na koncie admina które do tego nie służy
załóż sobie osobne konto dla siebie i nadaj mu uprawnienia które potrzebujesz (na upartego niech to będzie i superuprawnienie jakie ma KSADM)
w razie wtopy jakbyś kiedyś zapomniał hasła do swojego konta admina to zawsze będziesz miał dostępne konto KSADM (najlepiej z długim, schowanym gdzieś bezpiecznie hasłem)
ale niech każdy sobie robi jak uważa

Pracownicy wpisują pacjentów, rejestrują w terminarzu i obsługują w panelu wizyta.Nie ma potrzeby, żeby grzebali w KGP. eWUŚ również mam skonfigurowane prawidłowo - (choć nie wiem co to ma do rzeczy) - rozmawiamy o KGP i wydruku

eWUŚ ma to do rzeczy, że gdybyś jednak chciał zakładać konta użytkownikom to trzeba by go skonfigurować dla każdego z nich osobno więc przypomniałem

Czy szanowny PiotrSz  drukuje u siebie KGP z nazwiskiem osoby wprowadzającej i wie jak to należy skonfigurować ?
Będę wdzięczny za rzeczowe podpowiedzi.

jak już pisałem wyżej - nie drukuję
ale powinno to tak działać jeżeli wszystko jest poprawnie skonfigurowane i Kamsoft nie zrobił jakiegoś babola

pozdrawiam i mam nadzieję, że pomogłem

Offline kalilech

• Super Specjalista
  • Pomógł? 20
  • Mazowiecki OW NFZ
« Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 10, 2013, 18:38:41 pm »
- mimo posiadania kont nadal drukuje się "Administrator  Systemu"
- nie napisałem, że pracuję z konta KSADM tylko z poziomu (w sensie uprawnień) administratora  -  konto inne niż KSADM i nadane uprawnienia - to tak dla jasności, żeby nie pisać rzeczy zbędnych...
- drogą dedukcji to ja też tak myślałem, że jest to logiczne, ale zdaje się, że nie wszędzie ta zasada obowiązuje - mam na myśli KSPPS
- prawdę mówiąc liczyłem na podpowiedź kogoś, kto ma praktyczną wiedzę z zakresu KGP i wie dokładnie, że da się ją tak jak oczekuję   skonfigurować

Offline Grażyna

• Sponsorzy Forum
  • Ekspert
  • Pomógł? 6
  • Mazowiecki Oddział Wojewódzki NFZ
« Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 10, 2013, 22:19:57 pm »
Ja loguję się ksadm, w admin wpisałam swoje imię i nazwisko, drukuje się moje nazwisko, ale ja pracuję w tej Przychodni na etacie.

Offline kalilech

• Super Specjalista
  • Pomógł? 20
  • Mazowiecki OW NFZ
« Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 10, 2013, 22:48:01 pm »
dzięki za podpowiedź. już wszystko gra :)

Offline Kamila

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #13 dnia: Lutego 11, 2015, 14:40:09 pm »
Witam czy jest możliwe aby w księdze KGP wyłaczyć na wydruku aby nie było w dole na lewo daty i godziny wydruku?

Offline PiotrSz

• Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 109
« Odpowiedź #14 dnia: Lutego 11, 2015, 15:29:58 pm »
Witam czy jest możliwe aby w księdze KGP wyłaczyć na wydruku aby nie było w dole na lewo daty i godziny wydruku?

Pewnie można w szablonach wydruku pogrzebać.. ;-)

Pozdrawiam

* Szukaj

* Kto jest on-line

• Kropka Gości: 568
  • Kropka Ukrytych: 1
  • Kropka Użytkowników: 3
  • Kropka Użytkownicy online:

Reklama

* Aktywni

Paweł Paweł
9409 Wiadomości
mpi
3356 Wiadomości
PiotrSz
3285 Wiadomości
Michał Michał
3191 Wiadomości
karolweksler
3153 Wiadomości
09061303
3079 Wiadomości
Edward_B Edward_B
2968 Wiadomości
Bartosz Bartosz
2375 Wiadomości
maciek777 maciek777
2201 Wiadomości
cilazapril cilazapril
1634 Wiadomości

Reklama

Reklama

Style:3: index (domyslny), Portal (default), Display (default).
Pod-szablony:8: init, html_above, body_above, portal_above, main, portal_below, body_below, html_below.
Pliki językowe:8: SPortal.english (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), SPortal.english (domyslny), index+Modifications.english (domyslny), index+Modifications.polish-utf8 (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), index.english (domyslny), index.polish-utf8 (domyslny).
Arkusze stylów:1: portal (default).
Uwzględnione pliki:15 - 738KB. (pokaż)
Użytych zapytań: 29.

[Pokaż zapytania]