Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
No i git Pielęgniarska opieka długoterminowa oraz tlenoterapia wystarczy na początku miesiąca Nie ma za to w tabelce nic o programach profilaktycznych, czyżby małe przeoczenie
A czy również akceptował byś tą samą logikę gdyby stosowali ją lekarze wobec pacjentów? Jeśli nie to również podejście Kamsoftu jest automatycznie co najmniej nieetyczne.Spróbuj odpowiedzieć sobie sam na następujące pytania:Dlaczego wszyscy się burzą jak wyjdzie że lekarz wykorzystał okazję do by zarobić?Dlaczego wszyscy oczekują darmowej służby zdrowia?Dlaczego lekarze nie mogą postępować tak jak się im podoba?Umówmy się, gdyby wizyta w gabinecie kosztowała "psie pieniądze" tj. tyle co licencja Kamsoftu, to można było by się zgodzić z tym co napisałeś.
Moja osobista pani stomatolog za załatanie dziury w zębie bierze 70zł i na taką operację rezerwuje w kalendarzu pół godziny. Po dwóch godzinach pracy może już sobie na rok kupić PPSa. Dlatego też wydaje mi się, że nie jest to strasznie dużo.
Aha, byłbym zapomniał. Te "psie pieniądze" za PPS to nie jest mój tekst. Usłyszałem to kiedyś od jednego ze świadczeniodawców. A... przepraszam. Użył chyba określenia "co to jest, przecież to są żadne pieniądze".
Cytat: matti.tm w Stycznia 07, 2013, 22:41:24 pmMoja osobista pani stomatolog za załatanie dziury w zębie bierze 70zł i na taką operację rezerwuje w kalendarzu pół godziny. Po dwóch godzinach pracy może już sobie na rok kupić PPSa. Dlatego też wydaje mi się, że nie jest to strasznie dużo.Nie do końca tak jest bo powietrzem dziury nie załata.
Zresztą to jak za darmo ja daję 120 za zęba
Cytat: matti.tm w Stycznia 07, 2013, 22:41:24 pmAha, byłbym zapomniał. Te "psie pieniądze" za PPS to nie jest mój tekst. Usłyszałem to kiedyś od jednego ze świadczeniodawców. A... przepraszam. Użył chyba określenia "co to jest, przecież to są żadne pieniądze".Są lekarze, którzy sami wiedzą, że trzeba płacić za faktury, licencje, itp. A są tacy co to: nic do mnie nie dotarło, niczego nie dostałem i wrzuciłem do szuflady i zapomniałem. Nie można aż tak generalizować
Nie o to chodzi. On wiedział, że trzeba za to zapłacić, stwierdził tylko, że to bardzo mało...
Narodowy Fundusz Zdrowia wygasi 1 lutego 2013 roku dotychczasową ścieżkę logowania w eWUŚ i wprowadzi nowe narzędzia dostępu do systemu. Wygasa 31 stycznia hasło dostepu potrzebne do rozliczenia usług
Pierwsza faktura w nowym systemie za zostać wystawiona w styczniu 2013 roku.
System eWUŚ obowiązuje od 1 stycznia 2013 roku. Rozpoczął funkcjonowanie bez większych problemów, choć placówki wahały się z pobraniem aplikacji warunkujących jego działanie. Na początku stycznia eWUŚ zainstalowało ponad 90 procent świadczeniodawców. Konieczność instalacji systemu wynika z Ustawy o prawach pacjenta.
Przyznać się kto jeszcze nie zainstalował systemu ewuś?
ja to się dowiedziałem z tego artykułu, że w eWUSi się faktury wystawia (vide podpis pod obrazkiem - Pierwsza faktura w eWUŚ ma zostać wystawiona w styczniu)
"Szpitale z oczywistych względów przerzuciły obowiązek płacenia na pacjentów. Od 1 lutego pacjent zostanie przyjęty do szpitala po okazaniu dowodu zapłaty za sprawdzenie numeru PESEL w systemie ewuś. Dzięki pieniądzom uzyskanym za weryfikację uprawnień pensje w NFZ wzrosną średnio o 43% - poinformował rzecznik NFZ. Dzięki temu pracownicy będą z większym zaangażowaniem wypełniać swoje obowiązki a w wolnych chwilach będą mogli pograć sobie w ping-ponga"