Witam ponownie
Bardzo proszÄ? o podpowied?? w nastÄ?pujÄ?cych kwestiach:
1. DostosowujÄ?c siÄ? do wymog??w zarzÄ?dzenia dot. gabinetu pielÄ?gniarki POZ (zadaniowa forma rozliczania), ??ona musia??a wynajÄ?Ä? taki gabinet i wszelkie dokumenty (wynajmu, Izb PielÄ?gniarskich, Sanepidu, Dzia??alno??ci Gospodarczej...) obowiÄ?zujÄ? od grudnia 2008. BÄ?dzie podpisany aneks do umowy z NFZ (na ten jeden miesiÄ?c w bie??Ä?cym roku). Poprzednie miejsce udzielania ??wiadcze?? - nie bÄ?dzie aktywne od grudnia. ??ona (wsp??lnie ze mnÄ?
) wykona raporty za listopad ze starymi danymi i dopiero w??wczas (po rozliczeniu listopada dokonamy zmian w SZOI i w PPS) - stÄ?d moje pytanie: jak to wykonaÄ? bezpiecznie?
Przypuszczam, ??e:
a) najpierw w SZOI wprowadzam nowe miejsce udzielania ??wiadcze??,
b) dezaktywujÄ? (nie usuwam) r??wnie?? w SZOI stare miejsce udzielania ??wiadcze??
c) poprawiam w SZOI kod kom??rki organizacyjnej na 0032 - poradnia (gabinet) pielÄ?gniarki ??rodowiskowo-rodzinnej (bo by?? inny i niepotrzebnie przychodzi??y monity o kolejkach oczekujÄ?cych, kt??re w tej dzia??ano??ci nie obowiÄ?zujÄ? p??ki co),
d) sprawdzam i poprawiam personel - dane osoby wykonujÄ?cej ??wiadczenia - czyli ??ony - bo p????niej w SWD-KO przy sk??adaniu nowej oferty na przysz??y rok nie bÄ?dzie mo??na tego uczyniÄ?,
e) generujÄ? plik - profil ??wiadczeniodawcy,
f) pobieram z SZOI przygotowany (mam takÄ? nadziejÄ?) przez NFZ plik aneksu umowy dotyczÄ?cy zmiany miejsca wykonywania ??wiadcze??
Czy o czym?? zapomnia??em lub podejrzewam b??Ä?dnie?
NastÄ?pnie w PPS, po zrobieniu kopii bezpiecze??stwa z modu??u SERWIS, po rozliczeniu listopada, przypuszczam, ??e powinienem:
I. wczytaÄ? plik z aneksem umowy z SZOI przygotowany przez NFZ,
II. Czy mam co?? zmieniaÄ? w panelu SERWIS > BAZA DANYCH > Miejsca udzielania ??wiadcze??: poprawa miejsca wykonywania us??ug; czy te?? zmiana miejsca wykonywania us??ug?
Co dalej?
Czy do umowy na przysz??y rok stosowaÄ? oddzielnie zaistalowanego PPSa, czy te?? pracowaÄ? na tym, kt??ry dzia??a obecnie?
Czy w przypadku jakiej?? ewentualnej korekty danych lub ??wiadcze?? zaleconej przez NFZ, a dotyczÄ?cej miesiÄ?ca wstecznego (ju?? tak by??o) przed zmianÄ? miejsca, bÄ?dÄ? jakie?? problemy z danymi w poprzednim miejscem wykonywania swiadcze???
Bardzo proszÄ? o pomoc w pokonaniu tych dylemat??w w miarÄ? bezbole??nie.
Pozdrawiam,
KRZYSZTOF