collapse

Reklama

Autor Wątek: Raport z wykonanych świadczeń ambulatoryjnych lub szpitalnych '2013  (Przeczytany 38068 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Michał

• ForumPPS.pl
  • Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 102
  • Kujawsko-Pomorski OW
    • NZOZ "ARS MEDICA" Przychodnia Lekarska
Odp: Raport z wykonanych świadczeń ambulatoryjnych lub szpitalnych '2013
« Odpowiedź #60 dnia: Lutego 06, 2013, 20:48:29 pm »
Ja dostałem:
Podobno w NFZ był błąd, teraz już jest to naprawione, więc ponownie wysłać raport - powinien przejść.
Pozdrawiam
Michał (michalszy)

Offline ted

• Super Specjalista
  • Pomógł? 7
« Odpowiedź #61 dnia: Lutego 06, 2013, 22:18:41 pm »
sprawdziłem, wysłałem, przeszło ;-)

Offline Michał

• ForumPPS.pl
  • Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 102
  • Kujawsko-Pomorski OW
« Odpowiedź #62 dnia: Lutego 06, 2013, 22:22:44 pm »
wysłałem i akurat zaczęła się przerwa techniczna, więc sprawdzę rano jak u mnie to wygląda.
Pozdrawiam
Michał (michalszy)

Offline mpi

• Ekspert
  • Pomógł? 116
  • Kujawsko-Pomorskie
« Odpowiedź #63 dnia: Lutego 07, 2013, 09:00:50 am »
Ja dostałem:
Podobno w NFZ był błąd, teraz już jest to naprawione, więc ponownie wysłać raport - powinien przejść.

Gówno prawda! Jak może być po stronie NFZ błąd jak wysyłany jest pesel noworodka a ewuś opiekuna? Sprawdzaliśmy z Michałem.
Owszem jak drugi raz się wyśle to może będzie dobrze, bo program już w następnej wersji wyśle pesel opiekuna i ewuś opiekuna.

Michał nie daj się zbyć. Niech nie zwalają winy na innych i niech nie ukrywają swoich błędów. Jedyny błąd po stronie NFZ jest taki, że komunikat jest mylący. Ale nie zmienia to faktu, że w raporcie statystycznym był pesel dziecka a kod potwierdzenia wygenerowany na zupełnie inny pesel (opiekuna).
« Ostatnia zmiana: Lutego 07, 2013, 09:46:56 am wysłana przez mpi »

Offline Lucyna

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #64 dnia: Lutego 07, 2013, 09:52:52 am »
Odpowiedź z Kamsoft odnośnie moich problemów z niektórymi noworodkami
 "Proszę spróbować wpisać te świadczenia jako osobne zestawy świadczeń.
Podejrzewam, że zestaw świadczeń nie wchodzi do raportu z tego powodu, że daty zestawu nie są ciągłością, tylko są wybiórcze. Zgłosiłam problem do programistów, więc najprawdopodobniej będzie poprawka w tej kwestii, natomiast obecnie proponuję rozdzielić świadczenia na osobne zestawy świadczeń"
Wczorajsza aktualizacja nie pomogła czy ta rada pomoże?

Offline ted

• Super Specjalista
  • Pomógł? 7
« Odpowiedź #65 dnia: Lutego 07, 2013, 15:20:04 pm »
Ja dostałem:

Gówno prawda! Jak może być po stronie NFZ błąd jak wysyłany jest pesel noworodka a ewuś opiekuna? Sprawdzaliśmy z Michałem.
Owszem jak drugi raz się wyśle to może będzie dobrze, bo program już w następnej wersji wyśle pesel opiekuna i ewuś opiekuna.

Michał nie daj się zbyć. Niech nie zwalają winy na innych i niech nie ukrywają swoich błędów. Jedyny błąd po stronie NFZ jest taki, że komunikat jest mylący. Ale nie zmienia to faktu, że w raporcie statystycznym był pesel dziecka a kod potwierdzenia wygenerowany na zupełnie inny pesel (opiekuna).

To były OŚWIADCZENIA OPIEKUNA a nie sprawdzenie w Ewusiu.TAk napisałem.  Sprawdzenie było w innym dniu a na to konkretną usługe było oświadczenie. Wiec nie ma nic do rzeczy ze pesel opiekuna czy dziecka

Offline mpi

• Ekspert
  • Pomógł? 116
  • Kujawsko-Pomorskie
« Odpowiedź #66 dnia: Lutego 07, 2013, 15:53:06 pm »
Ale o co chodzi? Czy ja zacytowałem Ciebie czy Michała? Nie wiem jaki Ty miałeś błąd ale ja ustosunkowałem się do błędu Michała i do odpowiedzi jaką dostał.

Zupełnie nie rozumiem Twojego postu.

Offline ted

• Super Specjalista
  • Pomógł? 7
« Odpowiedź #67 dnia: Lutego 07, 2013, 16:11:32 pm »
Jeżeli rozmawiacie prywatnie to nie dziw sie ze nie wiem o czym piszecie. Z kontekstu nwątku wynika ze wysłanie noworotków z oświadczeniem generowało bład i nie były takie swiadczenia przyjmowane. Michał dopisał ze podobno jest bład w NFZ . Wiec raczej nie wiem o co tobie chodzi. Bo rozmawiamy o czym innym, a wy prywatnie o czym innym.
Ale najważniejsze  ze usługi przechodzą.
Niczego nie zmieniałem , wysłałem ponownie i przyjeli. To czyja to wina była. PPS czy NFZ?

Offline mpi

• Ekspert
  • Pomógł? 116
  • Kujawsko-Pomorskie
« Odpowiedź #68 dnia: Lutego 07, 2013, 16:38:20 pm »
Problem w tym, że nie rozmawiamy prywatnie http://forumpps.pl/index.php?topic=6296.msg41440#msg41440
Widocznie robisz tak jak większość - czytasz tylko wybiórcze posty a potem nie jesteś na bieżąco.

A jeśli chodzi już o Twój problem, to z tego co zrozumiałem dostałeś błąd "Dokument elektroniczny potwierdzający uprawnienia, wystawiony przez NFZ został sprawozdany z błędną datą wygenerowania dokumentu [ ID okresu=1 ]" a wysyłałeś oświadczenia a nie kody ewuś.

To że teraz przeszło a wcześniej nie nie oznacza jednoznacznie błędu po stronie NFZ. Czy obydwa raporty robiłeś w tej samej wersji KS-PPS? Jeśli tak to jest to wina NFZ, jeśli nie to sprawdź jakie dane poszły Ci w poprzednim raporcie - czy rzeczywiście do usług przypisały się te oświadczenia czy jakieś bzdury.

U Michała w raporcie był pesel dziecka a ewuś opiekuna, teraz zrobił ponowny raport ale w nowej wersji KS-PPS i głowę daję że przeszedł na SZOI ponieważ nowa wersja KS-PPS wstawiła mu pesel opiekuna i ewuś opiekuna, ale oczywiście można napisać że błąd był po stronie NFZ.

W Twoim przypadku należałoby sprawdzić jak wygląda ten pierwszy plik z raportem (jeśli go nie usunąłeś).
« Ostatnia zmiana: Lutego 07, 2013, 16:39:55 pm wysłana przez mpi »

Offline Lucyna

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #69 dnia: Lutego 07, 2013, 16:45:22 pm »
Ja mam w dalszym ciągu jazdę ze świadczeniami według wskazówek kamsoftu rozbiłam świadczenia noworodków z oświadczeniem opiekuna na pojedyncze  i z 212 świadczeń wprowadzonych wydaje się prawidłowo do funduszu plik wyjściowy ma ich tylko 29? poprzednio błędów GDR było 14 a teraz nawet liczyć mi się nie chce.
Sił już nie  i nie bardzo wiem co robić a kamsoft jakby sie pod ziemię zapadł. Na pewno  winny jest pps.

Offline ted

• Super Specjalista
  • Pomógł? 7
« Odpowiedź #70 dnia: Lutego 07, 2013, 17:24:05 pm »
Tak na prawdę to i tak wina Kamsoft bo robi oba prgramy i PPS i serwer w NFZ. Wysłałem tym samym programem(Wersją) Usługi tylko otworzyłem i dałem zapisz aby otrzymały nowy status. Nic nie poprawiałem w nich. Było ich tylko 7 szt wiec nie był to jakiś problem i zajęło mi kilka około miute dwie. W nocy wysłałem ponownie i zostały wszystkie przyjęte. Nie wiem dlaczego, ale widocznie cos zmieniono  NFZ.Ja czytałem ten wątek a nie jakie miał problemu Michał wiec odnosze sie do tego co tutaj napisano.
Mozę miało znaczenie ze jeszcze wczesniej wysłałem je jako usunięte  usługi, potem je ponownie wysłaem, ale nie przeszły. I jeszcze ponowne wysłanie pomogło. Tak w ogóle to te świadczenia były wysyłane 7 razy

Offline mpi

• Ekspert
  • Pomógł? 116
  • Kujawsko-Pomorskie
« Odpowiedź #71 dnia: Lutego 07, 2013, 17:47:47 pm »
Jeśli tak jak piszesz wszystko robiłeś w tej samej wersji to jednak wina po stronie NFZ. W tym wątku podobnie jak w innych jest już taki bałagan że wiele różnych błędów jest omawianych w tym samym temacie i niestety trzeba czytać wszystko żeby się połapać nawet dział Somed :)

Offline Lucyna

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #72 dnia: Lutego 07, 2013, 17:48:56 pm »
Jakoś sobie poradziłam  z błędzmi GDR wróciłam do wersji 1.2 porozdzielałam świadczenia i o dziwo nic nie wycięło i szoj przyjął :)

Offline ted

• Super Specjalista
  • Pomógł? 7
« Odpowiedź #73 dnia: Lutego 07, 2013, 18:00:37 pm »
Najważniejsze, że dzieki pomocy czy podpowiedziom innych jakoś to wszystko idzie do przodu. A o to właśnie chodzi :)

Offline Michał

• ForumPPS.pl
  • Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 102
  • Kujawsko-Pomorski OW
« Odpowiedź #74 dnia: Lutego 07, 2013, 18:13:41 pm »
Ja dostałem:

Marcin, nie wiem jak to możliwe, ale wizyta patronażowa tego noworodka w nowym pliku jest sprawozdana dokładnie taki sam sposób jak poprzednio (PESEL noworodka i kod weryfikacyjny z eWUŚ dla matki noworodka) i NFZ ją tym razem przyjął. Ja już nie wiem jak i dlaczego i chyba nie mam już siły wnikać. Mam tylko nadzieję, że to że przeszło nie jest wynikiem poluzowania w weryfikacji świadczeń styczniowych.
Pozdrawiam
Michał (michalszy)

* Szukaj

* Kto jest on-line

• Kropka Gości: 564
  • Kropka Ukrytych: 0
  • Kropka Użytkowników: 1
  • Kropka Użytkownicy online:

Reklama

* Aktywni

Paweł Paweł
9409 Wiadomości
mpi
3356 Wiadomości
PiotrSz
3285 Wiadomości
Michał Michał
3191 Wiadomości
karolweksler
3153 Wiadomości
09061303
3079 Wiadomości
Edward_B Edward_B
2968 Wiadomości
Bartosz Bartosz
2375 Wiadomości
maciek777 maciek777
2201 Wiadomości
cilazapril cilazapril
1634 Wiadomości

Reklama

Reklama

Style:3: index (domyslny), Portal (default), Display (default).
Pod-szablony:8: init, html_above, body_above, portal_above, main, portal_below, body_below, html_below.
Pliki językowe:8: SPortal.english (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), SPortal.english (domyslny), index+Modifications.english (domyslny), index+Modifications.polish-utf8 (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), index.english (domyslny), index.polish-utf8 (domyslny).
Arkusze stylów:1: portal (default).
Uwzględnione pliki:15 - 738KB. (pokaż)
Użytych zapytań: 29.

[Pokaż zapytania]