Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
SerWUŚ pozwala na: - weryfikację prawa pacjenta do korzystania ze świadczeń opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych przy pomocy serwisu eWUŚ - przegląd danych historycznych dotyczących statusu uprawnień pacjentów do świadczeń - automatyczne pobranie wyników weryfikacji uprawnień pacjentów wraz z pełną możliwością ich wykorzystania w procesie sprawozdawczym do NFZ w systemach KS-PPS, SERUM, KS-GLR i KS-SOMED
Funkcja importu dokumentów potwierdzających uprawnienia z systemu SerWUŚ88. Możliwość zamawiania modułu zostanie uruchomiona w styczniu 2013 roku. Moduł zapewnia automatyczną współpracę z systemem SerWUŚ oraz import ręcznie zapisanych dokumentów potwierdzających uprawnienia ze strony https://ewus.nfz.gov.pl.
Ja w większości przypadków skupiam się na opcji nr 3. Nawet tam gdzie wpisują świadczenia do programu. 1. Wątpię, żeby wpisywali wszystkie świadczenia w dniu wykonania.
dobra .. pora spać .. teraz przeczytałem ze zrozumieniemto jest z opisu aktualizacji najnowszej ?szkoda ze w innych miejscach nie ma takiego opisu
Nie, to z cennika
A kto powiedział, że w tym dniu odpalą chociaż PPS-a Zobaczymy jak to będzie. Po pierwszym miesiącu nauczą się co i kiedy trzeba robić.
Cytat: Paweł w Grudnia 29, 2012, 20:35:47 pmNie, to z cennika który cytowałem .. qwa .. ide spać ;-)
Witam,u mnie są pielęgniarki i położne (bez lekarzy). Jest zawsze dyżurna pielęgniarka w gabinecie. Jeżeli pielęgniarka idzie na wizytę domową lub położna na np. edukację, to czy wystarczy że zadzwoni do tej dyżurującej aby ta potwierdziła uprawnienia w PPS