Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Mam taką sytuacje. Pacjent w rejestracji wykazany jest na czerwono (brak potwierdzenia). Jako podstawe ubezpieczenia wpisuje np oświadczenie. Wszystko ok. Ale idąc do lekarza na wizytę u lekarza w zakładce WIZYTA wyświetla sie brak potwierdzenia (na czerwono na górze) . Nigdzie nie widzę że pacjent złożył oswiadczenie. . Lekarz może to gdzieś zobaczyc jaka jest podstawa ubezpieczenia?
wyszli z założenia, że do lekarza nie dociera pacjent, który jakimś cudem prześliznął się przez sito rejestracji
Ok udało mi się rozpracować bazę danych i już wiem jak ręcznie dodawać potwierdzenia na podstawie plików pobranych z ewusia lub wygenerowanych przez mój program. Jednak do całkowitej pewności potrzebuje osoby z KS-PPS-em u której wyświetla się informacja o oznaczeniu recepty DN. Muszę zobaczyć jak jest to dodawane do bazy bo ja niestety nie mam takiej możliwości Jeśli ktoś chce pomóc, proszę o kontakt.
(...)Aplikacja już działa(...)
A co NFZ obchodzi jaki hasło ma plik ZIP na komputerze. Oni potrzebują tylko kod aby mieć pewność, że świadczenie zostało poprzedzone weryfikacją. Wydaje mi się, że potwierdzenia są ZIPowane w celu bezpieczeństwa i tylko takim.