Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Dla jasności: kupuję Serwusia za 89 zł i jeszcze muszę dokupić moduł do PPSa też za 89 zł? Doczytałem w innym dziale.Dziś panie zastrzeliły mnie pytaniem co zrobić jak Pan Doktor wyjeżdża na koniec pracy na wizyty domowe i zabiera ze sobą dokumentacje, a na drugi dzień przywozi uzupełnioną. Jakieś pomysły?
Dziś panie zastrzeliły mnie pytaniem co zrobić jak Pan Doktor wyjeżdża na koniec pracy na wizyty domowe i zabiera ze sobą dokumentacje, a na drugi dzień przywozi uzupełnioną. Jakieś pomysły?
Sprawdzanie w PPS-ie można też robić przez Kartoteki-Pacjenci. Wystarczy wskazać pacjenta i u góry jest przycisk "Sprawdź w eWUŚ". Efekt chyba ten sam - w bazie zapisuje się wynik weryfikacji (do wykorzystania później). Jak się mylę, to mnie poprawcie :-)
Moim zdaniem trzeba coś wymyślić, żeby nie płacić ponad stówki za możliwość importu XMLów z potwierdzeniami. Mając pliki z potwierdzeniami pobranymi ze strony ewus.nfz.gov.pl, można odczytać wszystkie numerki potwierdzenia, ręcznie dodać do bazy <- ręcznie mam na myśli poza programem KS-PPS, przez jakiś dodatkowy program Bo ten monopol, który wprowadza Kamsoft już mnie zaczyna denerwować. Nie dosyć, że zgarnęli za system 11 baniek od NFZtu to jeszcze za głupią funkcję importowania chcą kasę... Rozumiem, że jeśli ktoś chciałby korzystać z Serwuśia to proszę bardzo ale prosty import też wymaga dodatkowej licencji?! Paranoja...