Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
Czy dopuszczalne jest aby spisywac kody autoryzacji ręcznie i wprowadzać pod koniec tygodnia wpisywanym pacjentom w kspps ,zaznaczam,że pacjentów tygodniowo nie jest dużo ,bo mały kontrakt.Proszę o odpowiedź.
Gdybym miał codziennie klikać kilkaset pobytów ręcznie to chyba poszukałbym innego zajęcia
Z tego co zaobserwowałam to jedynymi literami w kodzie autoryzacji są L-zaraz potem nr nfz oraz M-miesiąc,wszystkie pozostałe pozycje to cyfry.Czy mam rację?
Cytat: Monia w Grudnia 18, 2012, 18:32:11 pmZ tego co zaobserwowałam to jedynymi literami w kodzie autoryzacji są L-zaraz potem nr nfz oraz M-miesiąc,wszystkie pozostałe pozycje to cyfry.Czy mam rację?W opisie API do eWUŚia jest taka informacja:Format [wart. dom.]: od 8 do 17 Opis: Unikalny identyfikator operacjiBrak określenia rodzaju danych może spowodować, że w przyszłości potwierdzenie będzie wyglądać następująco: %^TVc@:&%0.
robson007Niestety to tylko plotka. Status ubezpieczenia musimy sprawdzać każdego dnia hospitalizacji. Jednak tak naprawdę powinien to robić system informatyczny z automatu. Naszym zadaniem jest pilnowanie ważności hasła dostępowego do ewusia.Gdybym miał codziennie klikać kilkaset pobytów ręcznie to chyba poszukałbym innego zajęcia
...jednak trzeba patrzeć na numery stron, bo są troszkę pomieszane http://www.nfz-lublin.pl/uimg/pdf/poradnik_ewus_broszura.pdfPozdrawiam