Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
Ja tam zaraz po północy w sylwestra trzaskam długoterminówkę i tlenoterapię
właśnie mi się PPS zaktualizował do 2012.03.4.0 ale nie ma jeszcze opisu zmian
Zgodnie Zarządzeniem Nr 103/2012/DSOZ Prezesa Narodowego Funduszu Zdrowia z dnia 24 grudnia 2012 r. dostosowano funkcjonalność w zakresie rejestracji świadczeń ambulatoryjnych i szpitalnych. Główną zmianą jest oczywiście wprowadzenie eWUSia oraz dokumentów rejestrowanych w przypadku niewykorzystywania jego funkcjonalności. Dokumenty będą rejestrowane w sposób analogiczny do obecnego, za pomocą formatki "Karta uprawnienia do świadczeń pacjenta" z poziomu "ubezpieczenie pacjenta".
Łikend jest. Teraz się pije a nie martwi statusami. Wróćmy do tego w poniedziałek
Przed chwila zaktualizowałem do wersji 3.4.0 i podczas wprowadzania świadczenia (w module rozliczenia) tam gdzie były trzy zakładki (świadczenie, świadczenie jednostkowe, transport i ratownictwo) pokazała się czwarta zakładka uprawnienia 2013 (jeśli dobrze pamiętam).W aktualizacji wkurzające jest to, że wybierając pacjenta z listy (podczas rejestracji świadczenia), ręcznie sprawdzając uprawnienie do świadczeń F6 (KS-PPS sprawdza uprawnienie i okienko z wyborem pacjenta znika gdzieś i nie ma wybranego pacjenta). Pojawia się po przełączeniu się na inną aplikację zminimalizowaną i powrocie na KS-PPS.