Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
niedługo poprawią...
no ale oswiadczenie jest dla kogos kto jest ubezpieczony , a nie ma przy sobie potwierdzenie lub jest jakis poslizg w aktualizacji danych, a to ewidentnie osoba nieubezpieczona nigdzie wiec co ma potwierdzic na oswiadczeniu , w 2012 przechodzila normalnie i z taka podstawa był dla niej osobny rach generowany ...
ok rozumiem to, ale czy jest to wina kspps, czy Szoi bo nie wiem gdzie dzwonic w poniedziałek
Nie mam już pomysłu jak nanieść dziecko które ma ubezpieczenie Ia i matka wypisała oświadczenie, bo nie mielismy jeszcze eWUŚ. Naniosłam tak : Podstawa ubez. Ia(nie U),dodałam oświadczenie opiekuna rodz ubez. Ia data 01.01.2013 i wyrzuciło mi błąd,że złą podstawa ubezp. Szkoda że w pracy nie napisałam tej wiadomości to bym wkleiła komunikat. Macie takie świadczenie z tym rodzajem ubezpieczenia?
Mam pytanie dotyczące pacjentów leżących w szpitalu na przełomie grudzień/styczeń (np. od 26. 12. 2012 do 10.01.2013). Chodzi mi przede wszystkim o RMUA. Pacjenci zostali przesłani do NFZ z dokumentami ważnymi w 2012.12.Wszystkie 60 osób wróciło z błędem epizodu 50201044 - "Nie przekazano kompletnej informacji o okresach finansowania zestawu świadczeń z danego tytułu".Kiedy zmieniam datę RMUA na styczeń - błąd - data usługi wykracza poza zakres dat ważności dokumentu uprawniającego. Co w takim przypadku? Data dokumentu grudniowa czy styczniowa?