collapse

Reklama

Autor Wątek: eWUŚ [1]  (Przeczytany 141635 razy)

Offline mpi

• Ekspert
  • Pomógł? 116
  • Kujawsko-Pomorskie
Odp: eWUŚ
« Odpowiedź #135 dnia: Listopada 25, 2012, 16:52:02 pm »
Czy dzisiaj Wam działa w programie sprawdzanie? Bo ja na testowej wersji skonfigurowałem ale po wybraniu pacjenta jest cisza kilkanaście sekund i dopiero pojawia się żółty pasek że nie dokonano weryfikacji pacjenta.

Offline Rozliczenia NFZ w SERUM

• Super Specjalista
  • Pomógł? 8
  • MOW
« Odpowiedź #136 dnia: Listopada 25, 2012, 17:42:55 pm »
Mi działa.

Offline mpi

• Ekspert
  • Pomógł? 116
  • Kujawsko-Pomorskie
« Odpowiedź #137 dnia: Listopada 25, 2012, 20:02:03 pm »
U jednego świadczeniodawcy w AOS działa, natomiast u dwóch w POZ nie działa sprawdzanie uprawnień. Myśli dość długo po czym pojawia się zółty pasek.
Dodatkowo zauważyłem, że u tych co nie działa w module POZ na liście wyboru pacjenta nie mam przycisku F6.

Offline mpi

• Ekspert
  • Pomógł? 116
  • Kujawsko-Pomorskie
« Odpowiedź #138 dnia: Listopada 25, 2012, 20:12:10 pm »
Metodą dedukcji doszedłem :)
Wszystkie 3 programy podnosiłem z wersji  2012.03.0.2 z tą różnicą że u świadczeniodawcy co ma AOS najpierw patchami do wersji 2012.03.1.0 oraz 2012.03.1.1 a następnie instalką do wersji 2012.03.2.0.
Te dwa programy co nie działały od razu podniosłem instalką do wersji 2012.03.2.0 i doszedłem że brakuje dwóch plików znajdujących się w patchu do wersji 2012.03.1.1: Auth.wsdl i ServiceBroker.wsdl

Po ich wgraniu jest ok :)
« Ostatnia zmiana: Listopada 25, 2012, 20:18:03 pm wysłana przez mpi »

Offline Rozliczenia NFZ w SERUM

• Super Specjalista
  • Pomógł? 8
  • MOW
« Odpowiedź #139 dnia: Listopada 26, 2012, 00:18:46 am »
Mam prośbę o radę, chcę założyć nowego operatora w SZOI dla rejestratorki. Jakie należy nadać uprawnienia w SZOI>Administrator>Operatorzy>Uprawnienia aby rejestratorka mogła korzystać z https://ewus.nfz.gov.pl/ap-ewus/ ale nie mogła nic zrobić w SZOI a najlepiej żeby do SZOI nie mogła się zalogować do SZOI?

Offline Paweł

• Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 525
  • Zachodniopomorski OW
« Odpowiedź #140 dnia: Listopada 26, 2012, 07:36:05 am »
Wystarczy zaznaczyć Praca z modułem użytkownika SZOI. Po zalogowaniu będzie widać ekran powitalny. Cała reszta będzie niedostępna.
Zalogować się na SZOI trzeba przynajmniej raz. Nie wiem jak będzie później czy jeżeli taka osoba nie będzie logowała się na SZOI to nie będzie z tym problemu.

Offline Paweł

• Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 525
  • Zachodniopomorski OW
« Odpowiedź #141 dnia: Listopada 26, 2012, 07:58:16 am »
Pierwsze szkolenie zorganizowane przez fundusz z obsługi ewuni. Stan na sali - 2 osoby :D

Manioo SE

• Gość
« Odpowiedź #142 dnia: Listopada 26, 2012, 09:50:26 am »
czyli Paweł  kontra Łukasz

a jak z PPS i weryfikacją ubezpieczenia wpisać patronaż położnej dziecku jeszcze bez PESEL ?

Offline Paweł

• Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 525
  • Zachodniopomorski OW
« Odpowiedź #143 dnia: Listopada 26, 2012, 10:09:57 am »
Mnie nie było :)

Manioo SE

• Gość
« Odpowiedź #144 dnia: Listopada 26, 2012, 13:49:17 pm »
musieliby Ci zapłacić za przeszkolenie Ich Wszystkich  ;) :D ;D :P

Offline Paweł

• Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 525
  • Zachodniopomorski OW
« Odpowiedź #145 dnia: Listopada 26, 2012, 14:00:54 pm »
Słyszałem, że wesoło tam było :D

- Czy mają państwo złożone upoważnienia dla świadczeniodawców?
- Tak
- A to połowa prezentacji z głowy

Offline mpi

• Ekspert
  • Pomógł? 116
  • Kujawsko-Pomorskie
« Odpowiedź #146 dnia: Listopada 26, 2012, 14:58:28 pm »
Wesoło to będzie w przyszłym roku wszystkim tym, którzy nie wprowadzają na bieżąco usług :)
Z tego co się dowiedziałem w obecnym projekcie raportu statystycznego wymagane jest albo potwierdzenie w EWUŚ albo wpisanie dokumentu ubezpieczenia. Co prawda jest to tylko projekt ale...
Ja w każdym razie od dziś zacząłem uczyć moje przychodnie wprowadzania pacjentów z innych OW i wizyty patronażowe bo do tej pory u niektórych ja to robiłem na koniec miesiąca.

Będzie jazda, nie będzie można pozwolić sobie na awarię komputera, awarię internetu itd...

A przy okazji czy zamieszczony poniżej błąd to problem po stronie serwera EWUŚ czy po mojej stronie? Pomagało wyjście z programu i ponowne wejście.

EDIT1 - właśnie z dniem dzisiejszym jest już komunikat odnośnie raportu statystycznego od 1 stycznia 2013r
EDIT2 - a co jeśli co roku na początku roku nie ma umów z NFZ tj. nie można wprowadzać usług?
« Ostatnia zmiana: Listopada 26, 2012, 15:37:24 pm wysłana przez mpi »

Offline marcin3112

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? 9
« Odpowiedź #147 dnia: Listopada 26, 2012, 18:31:50 pm »
Wesoło to będzie w przyszłym roku wszystkim tym, którzy nie wprowadzają na bieżąco usług :)
Z tego co się dowiedziałem w obecnym projekcie raportu statystycznego wymagane jest albo potwierdzenie w EWUŚ albo wpisanie dokumentu ubezpieczenia. Co prawda jest to tylko projekt ale...
Ja w każdym razie od dziś zacząłem uczyć moje przychodnie wprowadzania pacjentów z innych OW i wizyty patronażowe bo do tej pory u niektórych ja to robiłem na koniec miesiąca.

Będzie jazda, nie będzie można pozwolić sobie na awarię komputera, awarię internetu itd...

A przy okazji czy zamieszczony poniżej błąd to problem po stronie serwera EWUŚ czy po mojej stronie? Pomagało wyjście z programu i ponowne wejście.

EDIT1 - właśnie z dniem dzisiejszym jest już komunikat odnośnie raportu statystycznego od 1 stycznia 2013r
EDIT2 - a co jeśli co roku na początku roku nie ma umów z NFZ tj. nie można wprowadzać usług?

A czy będzie można sprawdzić status pacjenta w systemie eWUŚ, spisać kod autoryzacji i przesłać komunikatem statystycznym później?
Bo z tego co zrozumiałem ważny jest ten kod autoryzacji.

Offline Paweł

• Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 525
  • Zachodniopomorski OW
« Odpowiedź #148 dnia: Listopada 26, 2012, 18:45:04 pm »
id_operacji
data_czas_operacji

Czyli kod i data, kiedy zostało wykonane sprawdzenie :D

Kogoś ostro popierdioliło w tym funduszu.

A jak nie to to trzeba najebać numery, nipy, nazwy, daty ubezpieczenia.

Jedym zdaniem - niech nas k***a ręka boska broni przed awarią super systemu ewuś bo trzeba będzie napierdalać numery. ch*j z kserowaniem skoro i tak trzeba będzie wszystkie dane wysłąć do funduszu.
Nawet oświadczenie musi mieć Identyfikator oświadczenia nadawany przez świadczeniodawcę.

Offline ekspert1

• Specjalista
  • Pomógł? 13
« Odpowiedź #149 dnia: Listopada 26, 2012, 19:15:28 pm »
id_operacji
data_czas_operacji

Gdzie wyczytałeś otym? zapodasz link?
Jeżeli pomogłem, kliknij 'Pomógł'.

* Szukaj

* Kto jest on-line

• Kropka Gości: 439
  • Kropka Ukrytych: 0
  • Kropka Użytkowników: 1
  • Kropka Użytkownicy online:

Reklama

* Aktywni

Paweł Paweł
9397 Wiadomości
mpi
3356 Wiadomości
PiotrSz
3285 Wiadomości
Michał Michał
3191 Wiadomości
karolweksler
3143 Wiadomości
09061303
3075 Wiadomości
Edward_B Edward_B
2964 Wiadomości
Bartosz Bartosz
2375 Wiadomości
maciek777 maciek777
2201 Wiadomości
cilazapril cilazapril
1634 Wiadomości

Reklama

Reklama

Style:3: index (domyslny), Portal (default), Display (default).
Pod-szablony:8: init, html_above, body_above, portal_above, main, portal_below, body_below, html_below.
Pliki językowe:8: SPortal.english (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), SPortal.english (domyslny), index+Modifications.english (domyslny), index+Modifications.polish-utf8 (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), index.english (domyslny), index.polish-utf8 (domyslny).
Arkusze stylów:1: portal (default).
Uwzględnione pliki:15 - 738KB. (pokaż)
Użytych zapytań: 29.

[Pokaż zapytania]