collapse

Reklama

Autor Wątek: eWUŚ [1]  (Przeczytany 142625 razy)

Offline ekspert1

• Specjalista
  • Pomógł? 13
Odp: eWUŚ
« Odpowiedź #120 dnia: Listopada 21, 2012, 20:00:39 pm »
Nie zmienia to faktu, że każda osoba mają dostep do weryfikacji musi powiadać upoważnienie.

upoważnienia upoważnieniami, robię je dla wszystkich - podobnie konta na SZOI. Pytanie moje wzięło się stąd czy na szybko można ustawić dla wszystkich jednego operatora a potem sobie spokojnie przekonfigurować.

No i nurtuje mnie jeszcze jedno - czy jeśli operator nie będzie logował się do SZOI to sprawdzanie w EWUŚ "wymusi" za miesiąc zmianę hasła, i jak to mają robić operatorzy w PPS?

EDIT: ktoś miał problem z administratorem na "standardowym" koncie SZOI (tym utowrzonym przez NFZ). Czy zakładacie nowe konto dla administratora czy używacie tego standardowego?

Nie można używać konta standardowego, trzeba założyć nowe.
Jeżeli pomogłem, kliknij 'Pomógł'.

Offline mpi

• Ekspert
  • Pomógł? 116
  • Kujawsko-Pomorskie
« Odpowiedź #121 dnia: Listopada 21, 2012, 20:27:44 pm »
Dlaczego nie można? U jednego świadczeniodawcy właśnie przed chwilą skonfigurowałem (dopisałem imię i nazwisko) standardowe konto i utworzyłem wniosek administratora - ma status "przesłany".

Offline Michał

• ForumPPS.pl
  • Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 102
  • Kujawsko-Pomorski OW
    • NZOZ "ARS MEDICA" Przychodnia Lekarska
« Odpowiedź #122 dnia: Listopada 21, 2012, 20:36:04 pm »
Ja mam standardowe konto stworzone przez NFZ (jako login używany jest numer umowy z NFZ) i ma ono uprawnienia administracyjne i nim dodawałem operatorów i upoważnienia do ewuni dla nich. Ubezpieczenie mogę sprawdzać zarówno tym standardowym kontem administracyjnym jak i poprzez konta operatorskie, które stworzyłem na potrzeby ewuni.
Pozdrawiam
Michał (michalszy)

Offline mpi

• Ekspert
  • Pomógł? 116
  • Kujawsko-Pomorskie
« Odpowiedź #123 dnia: Listopada 21, 2012, 20:57:15 pm »
U jednego świadczeniodawcy zmieniłem, natomiast u pozostałych nie mogę zmienić danych standardowego konta - mam ten sam błąd co opisywał w innym wątku Michał:

[SQL0180] Syntax of date, time, or timestamp value not valid. Cause . . . . . : The string representation of a date, time, or timestamp value does not conform to the syntax for the specified or implied data type and format. P1.VDTWZ is either the character string constant that is not valid or the column or host variable that contained the string. If the name is *N, then the value is an expression specified in the statement. If the string was found in a host variable, the host variable number is 11. Recovery . . . : Ensure that the date, time, or timestamp value conforms to the syntax for the data type it represents. Try the request again.

Nie mogę edytować nawet operatora, który już nie pracuje w jednej przychodni tj. ustawić mu status na nieaktywny, ponieważ ten sam błąd się pojawia.

Offline eiliat

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? 1
« Odpowiedź #124 dnia: Listopada 21, 2012, 21:39:53 pm »
Ile czekaliście na zatwierdzenie pierwszego etapu: "Upoważnienie dla świadczeniodawcy".
Ja zrobiłem to w sobotę, wysłałem pocztą w poniedziałek więc we wtorek mieli już to na biurku.

Offline maciek777

• Global Moderator
  • Ekspert
  • Pomógł? 81
  • Mazowiecki OW
« Odpowiedź #125 dnia: Listopada 21, 2012, 21:41:40 pm »
Ile czekaliście na zatwierdzenie pierwszego etapu: "Upoważnienie dla świadczeniodawcy".
Ja zrobiłem to w sobotę, wysłałem pocztą w poniedziałek więc we wtorek mieli już to na biurku.

U mnie to trwało ok tygodnia... ;) no może półtora   8)
Wróżbita maciek już nie wróży, bo zamknął się w sobie :p

Offline kalilech

• Super Specjalista
  • Pomógł? 20
  • Mazowiecki OW NFZ
« Odpowiedź #126 dnia: Listopada 21, 2012, 22:14:46 pm »
u mnie prawie 3, ale mam nadzieję, że to się zmieniło

Offline eiliat

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? 1
« Odpowiedź #127 dnia: Listopada 21, 2012, 22:39:47 pm »

U mnie to trwało ok tygodnia... ;) no może półtora   8)

Super, sporo czasu potrzebuje NFZ na przeczytanie 1 kartki wygenerowanej przez ich system....

Offline mpi

• Ekspert
  • Pomógł? 116
  • Kujawsko-Pomorskie
« Odpowiedź #128 dnia: Listopada 22, 2012, 07:40:03 am »
Potwierdzam spostrzeżenia innych: w przypadku braku możliwości zmiany hasła przy pierwszym logowaniu, bądź w przypadku pojawienia się opisanego wyżej błędu przy edycji operatora należy spróbować na drugi dzień - wtedy zadziała. :)

Offline PanDB

• Ekspert
  • Pomógł? 7
« Odpowiedź #129 dnia: Listopada 22, 2012, 08:43:07 am »
Myślę ,że po początkowej szybkiej akceptacji itp. Specjalnie  zwolnili tempo by nie zakorkować E-WUsi.
Będę upierdliwy i być może ktoś tu czyta forum z NFZ i BRAK ODDZIAŁU NFZ na potwierdzeniu ubezpieczenia to błąd .
Ale chyba spowodowany bałaganem.
Odkąd działa E-wus to codziennie "wykrywam" kilka takich przypadków.
Po przeprowadzce pacjenta z innego województwa ,"Klient" nie ma pojęcia ,czy już jest w tym "nowym" oddziale czy w starym ??
Młodzi ubezpieczeni przez rodziców , też niekiedy nie maja pojęcia co to nr oddz. NFZ.

Niby testujemy ten system , ale nikt nas nie pyta jak działa.

Offline Paweł

• Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 525
  • Zachodniopomorski OW
« Odpowiedź #130 dnia: Listopada 22, 2012, 09:08:23 am »
Nigdy nikt nas o nic nie pyta.
Co do nr oddziału to przynajmniej Fundusz na chwilę obecną nie kwestionuje pacjentów w przypadku błędnie podanego nr oddziału. Ale tylko czekać aż tutaj też wpadną na pomysł odzyskiwania pieniędzy od lekarzy którym nie będzie się chciało/nie będą potrafili tego poprawić.

Offline Homar7

• Sponsorzy Forum
  • Początkujący
  • Pomógł? 3
« Odpowiedź #131 dnia: Listopada 22, 2012, 18:51:48 pm »
A ja sobie Ewusie zepsułem: próbowałem sprawdzić ubezpieczenie z poziomu programu będąc zalogowany na stronie i po tym SOMED mi wywala błąd: SessionExceptionMsg.

A może generowałeś raporty ??? Po generacji i zapisaniu raportów eWUŚ w SOMEDzie też pada. Wygląda na to, że przestawia mu się ścieżka dostępu do loginów i haseł.
Pomaga ponowne uruchomienie programu.

Offline neelix

• Ekspert
  • Pomógł? 39
« Odpowiedź #132 dnia: Listopada 22, 2012, 23:23:52 pm »
Ja mam standardowe konto stworzone przez NFZ (jako login używany jest numer umowy z NFZ) i ma ono uprawnienia administracyjne i nim dodawałem operatorów i upoważnienia do ewuni dla nich. Ubezpieczenie mogę sprawdzać zarówno tym standardowym kontem administracyjnym jak i poprzez konta operatorskie, które stworzyłem na potrzeby ewuni.

Może chodzi tylko o te konta które nie mają wymuszonej zmiany hasła?

Offline mpi

• Ekspert
  • Pomógł? 116
  • Kujawsko-Pomorskie
« Odpowiedź #133 dnia: Listopada 23, 2012, 08:27:30 am »
U nas wszystkie konta wymuszają zmianę hasła. Kiedyś trzeba to było robić tylko na tych założonych przez świadczeniodawców, od jakiegoś czasu również na tych utworzonych przez NFZ.

Offline Michał

• ForumPPS.pl
  • Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 102
  • Kujawsko-Pomorski OW
    • NZOZ "ARS MEDICA" Przychodnia Lekarska
« Odpowiedź #134 dnia: Listopada 23, 2012, 08:56:41 am »
Potwierdzam. Co miesiąc muszę zmieniać hasło.
Pozdrawiam
Michał (michalszy)

* Szukaj

* Kto jest on-line

• Kropka Gości: 472
  • Kropka Ukrytych: 0
  • Kropka Użytkowników: 0

Nie ma żadnego użytkownika on-line.

Reklama

* Aktywni

Paweł Paweł
9409 Wiadomości
mpi
3356 Wiadomości
PiotrSz
3285 Wiadomości
Michał Michał
3191 Wiadomości
karolweksler
3153 Wiadomości
09061303
3079 Wiadomości
Edward_B Edward_B
2968 Wiadomości
Bartosz Bartosz
2375 Wiadomości
maciek777 maciek777
2201 Wiadomości
cilazapril cilazapril
1634 Wiadomości

Reklama

Reklama

Style:3: index (domyslny), Portal (default), Display (default).
Pod-szablony:8: init, html_above, body_above, portal_above, main, portal_below, body_below, html_below.
Pliki językowe:8: SPortal.english (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), SPortal.english (domyslny), index+Modifications.english (domyslny), index+Modifications.polish-utf8 (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), index.english (domyslny), index.polish-utf8 (domyslny).
Arkusze stylów:1: portal (default).
Uwzględnione pliki:15 - 738KB. (pokaż)
Użytych zapytań: 29.

[Pokaż zapytania]