Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
Moduł serwis, kopia bezpieczeństwa, następnie w module serwis -> baza danych -> pacjent -> uzupełnienie gmin pacjentów na podstawie miejscowości.
Ja po sprawdzeniu kilku zdecydowałem się na "ręczną robótkę" część ma miejscowość a nie ma kodu pocztowego, część ma kod a nie ma miejscowości, część nie ma niczego (bo się okazuje, że pacjent z tym samy peselem jest wpisany dwa razy i jedna deklaracja na pacjenta bez danych a druga na pacjenta z pełnymi danymi). Już kiedyś postanowiłem się nie zastanawiać jak to jest możliwe skoro wszystko dobrze jest wprowadzane do programu a za jakiś czas takie cuda się pojawiają.
wyeksportowalam znow liste poz i ponownie chcialam ja wysłać i znow ten sam komunikat jak wyżej. hm może wie ktoś w czym problem?
witam zrobiłam listę poz i chcialam ja przesłać na SZOI ale mialam stara wersję więc wyskoczyl komunikat Błąd operacji importu (Deklaracje POZ)-------------------------------------------------------------------------------- (E)DEKLX016 ? Od 2012.03 obowiązuje format raportów PDX w wersji 5 więc po dlugich zmaganiach z ks-pps zrobiłam nowa aktualizacje 5.0 wszysto przeszlo pomyślnie.. wyeksportowalam znow liste poz i ponownie chcialam ja wysłać i znow ten sam komunikat jak wyżej. hm może wie ktoś w czym problem?
Pokusiłem się o zrobienie szablonu raportu zbiorczego POZ obowiązującego od Lutego 2012 może komuś się przyda jakbyście zauważyli błędy to pisać poprawimy
Cytat: Michał w Lutego 29, 2012, 23:41:07 pmJa po sprawdzeniu kilku zdecydowałem się na "ręczną robótkę" część ma miejscowość a nie ma kodu pocztowego, część ma kod a nie ma miejscowości, część nie ma niczego (bo się okazuje, że pacjent z tym samy peselem jest wpisany dwa razy i jedna deklaracja na pacjenta bez danych a druga na pacjenta z pełnymi danymi). Już kiedyś postanowiłem się nie zastanawiać jak to jest możliwe skoro wszystko dobrze jest wprowadzane do programu a za jakiś czas takie cuda się pojawiają.więc nie tylko ja mam takie jaja ;-)no ale jak milion przeuroczych rejestratorek wprowadza do programu dane niemyślac co robi to później są takie efekty .. ciekawe tylko jak PPS wpuścił 2 pacjentów z tym samym PESELem ?a wracając do tematuw module Serwis można zrobić kilka ciekawych rzeczy żeby uporządkować dane adresoweUWAGA - proponuje najpierw na kopii - nie ufam temu na tyle żeby to zapuścić na roboczej bazie!!!Serwis->Baza danych->Pacjent- Eliminacja błędnych znaków z kodów pocztowych- Uzupełnianie błędnie wypełnionych miejscowiści zamieszkania pacjentów- Uzupełnianie gmin pacjentów na podstawie miejscowości- Przyporządkowanie nazw miejscowości do kodów pocztowychi jeszcze bym dodał- Ustawienie Oddziału Funduszu na podstawie gminy zamieszkania (już chyba lepiej niech ma błędny OW niż żaden)jest tam jeszcze opcja- Scalanie kartoteki pacjentów - i z tego co testowałem to działa wreszcie przyzwoicie tylko trzeba samemu wskazać pacjentów do scalenia. Radziła sobie ładnie z przepisywaniem świadczeń i deklaracji tak, że finalnie jedne poprawny pacjent dostawał wszystkie poprawne dane.pozdrawiam