Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
Wrrr.... a ja wysłałem listy tuż przed aktualizacją widocznie... Jak by całego miesiąca było mało na takie poprawki... trzeba robić 7-mego dnia po południu. Brawo.
Ma to coś wspólnego z tym komunikatem ?Lubelski Oddział Wojewódzki NFZ uprzejmie informuje, że począwszy od marca 2012r. obowiązującą wersją komunikatu XML typu ?DEKL?- listy deklaracji, przekazywanych celem comiesięcznej weryfikacji jest wersja 5/1.5.Zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 13 września 2011 r. zmieniającym rozporządzenie w sprawie zakresu niezbędnych informacji gromadzonych przez świadczeniodawców, szczegółowego sposobu rejestrowania tych informacji oraz ich przekazywania podmiotom zobowiązanym do finansowania świadczeń ze środków publicznych (Dz. U. Nr 215, poz. 1273) zmianie ulega również zakres danych sprawozdawanych poprzez w/w komunikaty DEKL.Świadczeniodawcy poz na listach poz stan na dzień 1 marca 2012r. mają obowiązek przekazywania informacji dotyczących:- kodu terytorialnego gminy zamieszkania osób zadeklarowanych do lekarza, pielęgniarki i położnej poz. Pozdrwiam Henryk
Właśnie. Ciekawe jak się zachowa system bo w SIMP w adresie tam gdzie jest ulica system domaga się zapisu. Jeżeli to jest miejscowość to normalnie jeszcze raz ją powtarzam i jest OK. Teraz tylko jak przyjdzie uzupełniać adresy w PPS i powtarzać miejscowość to będzie jazda
Jeżeli mam część pacjentów z ulicą i numerem bloku i mieszkania wpisanym w miejscu gdzie wpisuje się tylko ulice (kod pocztowy i miejscowość są prawidłowo wpisane), to myślicie, że będę miał jakiś problem?
Oni z tego co wynika (tak przypuszczam jedynie) chcą mieć kod terytorialny gminy składający się z siedmiu cyfr (każda gmina ma własny nr terytorialny), wg mnie będzie musiała być nowa pozycja w panelu adresu w PPS i dobrze by było by powiązać ją od razu z kodem pocztowym wtedy by było to z automatu.
Sprawdziłem stare tz z 2011 roku raprty deklaracji i tam są kody gmin to co oni chcą ?