W związku z ostatnim porządkowaniem danych u świadczeniodawcy, już po zrobieniu i wysłaniu dokumentacji aktualizacyjnej okazało się ,że lekarka powinna wszędzie posługiwać się nazwiskiem dwuczłonowym. A miała kompletny misz-masz, tzn. w jednym miejscu dwuczłonowe a jako pracownik jednoczłonowe i nikt na to nie zwrócił przez tyle lat uwagi.
W związku z tym na cito i trochę na skróty ( z tej strony ja przygotowałam dokumenty, od NFZ pracownik robił zmiany ) robiliśmy porządek żeby zdążyć zrobić prawidłową dokumentacje aktualizacyjną.
Problem mam w czymś innym. Otóż miałam już wpisanych pacjentów do 23.11 i pracownik miał to jednoczłonowe nazwisko. Początkowo na SZOI było tak, że z pierwszym nazwiskiem pracował do 24 a od 25.11 już widniało nowe zatrudnienie z dwoma nazwiskami. Wczoraj rano sprawdziłam i okazało się , że taka zmiana zniknęła i widnieje z dwoma nazwiskami od 1.01.2011. Nie wiem jak ja mam teraz wpisywać. Czy do PPS dodać nowego pracownika z dwoma nazwiskami, czy poprawić tylko nazwisko w PPS. A może nic mam nie zmieniać? Wniosek o zmianę danych osobowych był, , został zatwierdzony ale jak go podglądam to pokazuje, że wszystko jest bez zmian. Aneks do umowy pokazał się od razu na początku , zniknął jednak plik z umową. Normalnie cuda się dzieją. a ja nie wiem jak mam wpisywać te pozostałe dni.