Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
2 dni to tyle co nic Ja to najczęściej conajmniej tydzień czekam. Np. 09.01. zrobiłem wniosek o zmianę specjalności komórki organizacyjej zgodnie i ich komunikatem ale jakoś nie chciało mi się napisać do nich "proszę łaskawie o rzucenie okiem na wniosek" i chyba będę musiał się pofatygować z pismem żeby zatwierdzili.
W sumie nie chodzi mi o czas odpowiedzi bo wiem, że to różnie bywa ale o formę w jakiej dokonałem zgłoszenia czyli nie wysłałem im tego oficjalnego wniosku ale wydruk zgłoszenia zmian w umowie, który jest dostępny po zatwierdzeniu zmian w SZOI oraz to, że zgłaszam chęć zmian od 1 stycznia.
mam pytanielekarz w poz pracuje w dany dzień 15.00-18.00, wizyty domowe 17.30-18.00jak ustawiłam na SZOI że pracuje 15.00-17.30 to dostaję od NFZ komunikat do zmian umowy, że brak obstawienia przychodni w wymaganym zakresie (czyli do 18.00)gdy na SZOI zmieniam na 15.00-18.00 i robię zgłoszenie zmian do umowy to nie mam pozycji do weryfikacjimoje pytanie jest takie: jak ma być ustawione na SZOI? czy 15.00-17.30 ustawiam w zmianach do umowy a na SZOI 15.00-18.00? jak to wykazać
Kto to ma weryfikować i względem czego?
OK już wiem. Zamiast harmonogramu -> usuń te osoby w zgłoszeniu (zgodnie z komunikatem)
Ja mam pytanie odnosnie harmonogramów , otrzymałem własnie odp . z nfzu ( negatywną) mam w dwa dni poradnie czynna do 21.00 - odpowiedz nfzu, Proszę o korektę czasu pracy miejsca i harmonogramu szczegółowego do godz. 20:00 zgodnie z zarządzeniem Prezesa NFZ , gdzies jest napisane , że muszą być do 20 czynne, w tamtym roku miałem do 21.00 i się nie czepiali?
5. Harmonogram, o którym mowa w ust. 1, powinien spełniać następujące warunki:poradnia specjalistyczna czynna nie krócej niż trzy dni w tygodniu po 4 godziny dziennie,w tym co najmniej raz w tygodniu w godzinach przedpołudniowych w przedzialeczasowym między godz. 7:30 a 14:00, oraz co najmniej raz w tygodniu w godzinachpopołudniowych w przedziale czasowym między godz. 14:00 a 20:00.
Hmm , wiec czemu zgodzili się w zeszłym roku..? (wlkp)