Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
...a dziś przeczytam całe forum dot szoi - to na pewno mi pomoże w zmaganiach z tym programem
Mam jednak pytanie czy świadczenia można udzielać już w nowym harmonogramie czy jeszcze po staremu do czasu podpisania odpowiednich papierów.
Czy sprawozdane świadczenia w raportach statystycznych są weryfikowane pod względem harmonogramu tzn. czy jest dokonywana weryfikacja z określonymi dniami tygodnia.
Cytat: Magic2000 w Stycznia 16, 2013, 11:00:36 amMam jednak pytanie czy świadczenia można udzielać już w nowym harmonogramie czy jeszcze po staremu do czasu podpisania odpowiednich papierów.W momencie zmian harmonogramu na SZOI może udzielać juz świadczeń według nowego harmonogramu. Nawet zgłoszenie nie musi być zatwierdzone przez fundusz. No chyba, że nie wyrażą zgody.Cytat: Magic2000 w Stycznia 16, 2013, 11:00:36 amCzy sprawozdane świadczenia w raportach statystycznych są weryfikowane pod względem harmonogramu tzn. czy jest dokonywana weryfikacja z określonymi dniami tygodnia.Oczywiście, że tak
Myślę, że powinni się zgodzić tym bardziej, że poprzedni harmonogram był na wyrost w stosunku do ilości zakontraktowanych świadczeń i wymogów NFZ.
Wcale nie muszą. Mogą np. dojść do wniosku, że inaczej było w ofercie i dalej ma być tak jak w ofercie.
Jeżeli kończysz zatrudnienie ne 31.12.2012 to nie musisz robić zgłoszenia za 2012 rok. W końcu w tamtej umowie pracował do 31.12.2012.Jeżeli nie chcesz go w umowie 2013 to musisz go po prostu usunać w tym zgłoszeniu (albo sam się usunie jak zrobisz weryfikację).