Cześć,
mam taką sytuację:
Dotyczy firmy gdzie 3 pielęgniarki środowiskowe mają spółkę z o.o. i umowę z funduszem na POZ, wszystkie 3 zatrudnione są tylko w tej jednej komórce organizacyjnej z jednym miejscem pracy.
Jedna z pielęgniarek środowiskowych będzie musiała zakończyć pracę z końcem kwietnia/maja ze względów zdrowotnych z tym, że jest szansa, że za kilka miesięcy wróci.
Z tego co wiem jeśli chodzi o samą działalność to będzie zgłaszane tylko do urzędu skarbowego aby nie płacić podatku, działalność NIE będzie zawieszana.
W NFZ otrzymaliśmy informację, że w związku z tym najlepiej zamknąć harmonogram dla tej pielęgniarki.
Mam następujące pytania:1. Jak się zamyka harmonogram, gdzie poklikać w SZOI aby nic nie zepsuć i później ewentualnie za kilka miesięcy przywrócić daną pielęgniarkę do pracy. Aktualnie wszystkie pielęgniarki są zatrudnione/mają harmonogramy, bezterminowe.
2. Czy to ma wpływ na deklaracje, czy one powinny być przepisywane? Dodam, że deklaracji jest niespełna 6000 więc zostaje przekroczony limit 2750 deklaracji na 1 pielęgniarkę, niewiele ale zawsze. Co w takim przypadku?
Znalazłem taką instrukcję:
http://nfz-poznan.pl/getAttach.php?AttachID=2069&AttachCtrl=677277 jest w niej podpunkt: "Zmiana harmonogramu pracy danej osoby" czy to jest to o co powinienem wyklikać aby zamknąć harmonogram?
Z góry dziękuję za pomoc.