Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
WitamMam pytanie odnosnie NZOZ, jesli jest to spółka cywilna założona przez dwóch lekarzy to co to będzie grupowa praktyka lekarska, czy przedsiebiorca(działalnosc gospodarcza)
Moja firma ma nazwę Gabinet Stomatologiczny imię nazwisko,tak więc jako przedsiębiorca jestem osobą fizyczną
Mam kilka pytań i proszę o konstruktywne podpowiedzi.1.Moja firma ma nazwę Gabinet Stomatologiczny imię nazwisko,tak więc jako przedsiębiorca jestem osobą fizyczną,kto więc składa ofertę?-podmiot,czyli ja imię,nazwisko,czy podmiot leczniczy,czyli Gabinet Stomatologiczny imię,nazwisko. 2.Czemu ma służyć ta nowa ustawa?Czy było do tej pory coś nie tak? Czy urzędnicy MZ muszą się wykazać ilością ustaw?,tylko po to,żeby dobić robotą-informatyków,prawników,lekarzy,KOSZMAR. PS. Muszę poprzepisywać pacjentów i jadę na szkolenie. Życzę sobie i wszystkim forumpowiczom dużo cierpliwości.
Zapoznalem sie poki co tylko pobieznie z komunikatem, na SZOI nie wchodzilem. W zwiazku z tym z glowy optuje za:Nazwa: Imię i nazwisko Rodzaj podmiotu: indywidualna specjalistyczna praktyka lekarska, ew. indywidualna praktyka lekarska czy czym tam Pani jest (zakładam, ze jest wpis do indywidualnych prak w Izbach)Forma właścicielska: jednoosobowa działalność gospodarcza
Cytat: Anita w Października 12, 2011, 10:30:39 amWitamMam pytanie odnosnie NZOZ, jesli jest to spółka cywilna założona przez dwóch lekarzy to co to będzie grupowa praktyka lekarska, czy przedsiebiorca(działalnosc gospodarcza)To fakt źle napisałem jeśli jest wpis w rejestrze wojewody to będzie to działalność gospodarcza (rodzaj podmiotu), forma właścicielska pozostanie spółka cywilna.Tak dane będą z działalności gospodarczej przy osobie fizycznej.
WitamDziękuję za odpowiedziWięc obecnie w nazwie nie będzie już NZOZ, tylko np. Jan Kowalski, Barbara Prus Spółka Cywilna
W tej chwili w nazwie będzie się wpisywać "organ założycielski" który założył "przychodnię"