Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
Jakoś nie moge załapać jak to bedzie z NZOZ (w pozycji nazwa ?)ps. automatycznie mi podaje spółkia potem jeszcze co w rodzaju podmiotu ?
Sprawdzałem mozna edytowac te dane w NFZ-KOTylko mam pytanie jesli podmiotem wg Rejestru jest osoba fizyczna - 71 to rozumiem ze na szoi wpisuje dane tej osoby jako podmiotu prowadzacego dzialalnosc - czyli :imie i nazwisko ale adres i nip , tel jaki ? , kogo? prywatny tej osoby fizycznej czy imie i nazwisko a adres nip tel ten który jest przypisany do Poradni..?
WitamMam pytanie odnosnie NZOZ, jesli jest to spółka cywilna założona przez dwóch lekarzy to co to będzie grupowa praktyka lekarska, czy przedsiebiorca(działalnosc gospodarcza)
Cytat: jedin w Października 12, 2011, 10:08:07 amSprawdzałem mozna edytowac te dane w NFZ-KOTylko mam pytanie jesli podmiotem wg Rejestru jest osoba fizyczna - 71 to rozumiem ze na szoi wpisuje dane tej osoby jako podmiotu prowadzacego dzialalnosc - czyli :imie i nazwisko ale adres i nip , tel jaki ? , kogo? prywatny tej osoby fizycznej czy imie i nazwisko a adres nip tel ten który jest przypisany do Poradni..?Mi się wydaje że prywatny. Bo dotyczy tej osoby.Cytat: Anita w Października 12, 2011, 10:30:39 amWitamMam pytanie odnosnie NZOZ, jesli jest to spółka cywilna założona przez dwóch lekarzy to co to będzie grupowa praktyka lekarska, czy przedsiebiorca(działalnosc gospodarcza)Ja widzę to tak:Nazwa: Jan Kowalski, Piotr Nowak spółka cywilnaRodzaj podmiotu: grupowa praktyka lekarskaForma właścicielska: spółka cywilna
jeżeli do tej pory był to NZOZ tworzony przez S.C to wpisany jest do rejestru wojewodygdyby teraz traktować to jako grupową praktykę lekarska, należałoby wyrejestrować NZOZ i zarejestrować się jako grupowa praktyka - wpis w OIL kupa zachodu