collapse

Reklama

Autor Wątek: Pomoc przy imporcie SOK  (Przeczytany 6672 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline keleros

• Kompletny nowicjusz
  • Pomógł? 0
Pomoc przy imporcie SOK
« dnia: Września 13, 2011, 12:16:51 pm »
Witam
Zostałem poproszony o pomoc dla jednej ze stacji dializ, która rozlicza SOK ale jako podwykonawca jednego ze szpitali. Problem polega na tym, że przekazują swoje wykonanie w pliku *.csv , który później jest importowany do KSPPS.
Po imporcie do programu poprzez funkcję rapstat dodaj - pacjenci importują się poprawnie jednak przy próbie utworzenia raportu statystycznego jest błąd trybu przyjęcia.
Po imporcie ambulatoryjnym wyskakuje błąd pozycji umowy kolumna EH. Niestety jest to też dla mnie nie zrozumiały komunikat gdyż punkt umowy jest jeden tzn. hemodializa i taki numer też wpisuje w kolumnie EH. Nadymienie jeszcze, że plik importu robiłem na podstawie wzoru wyeksportowanego jednego pacjenta z KSPPS gdzie podstawiłem tylko dane z miesiąca sierpnia. W wyeksportowanym pliku kolumna EH przyjmuje wartości = 1 i taką tez uzupełniam. 
Czy może ktoś wie jak "ugryźć" PPS by mógł zaimportować i sprawozdać poprawie usługi ?

Offline Paweł

• Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 525
  • Zachodniopomorski OW
Odp: Pomoc przy imporcie SOK
« Odpowiedź #1 dnia: Września 13, 2011, 12:35:05 pm »
To usuń dane z kolumny EH.

Offline keleros

• Kompletny nowicjusz
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #2 dnia: Września 13, 2011, 13:41:41 pm »
opis pliku importu z pliku ambulatoryjnego  który jest w C:\KS\KS-PPS\INFO\Ambulatoryjny2011.xls  zakłada ze EH wymaga określenia punktu umowy dlatego tak się zafixowałem by tam coś było. Sprawdzę to jutro gdy doskoczę do PPs'a i dam znać. 

Offline bart

• Sponsorzy Forum
  • Ekspert
  • Pomógł? 117
  • Dolnośląski OW
« Odpowiedź #3 dnia: Września 13, 2011, 15:01:15 pm »
opis pliku importu z pliku ambulatoryjnego  który jest w C:\KS\KS-PPS\INFO\Ambulatoryjny2011.xls  zakłada ze EH wymaga określenia punktu umowy dlatego tak się zafixowałem by tam coś było. Sprawdzę to jutro gdy doskoczę do PPs'a i dam znać.
W przypadku dializ sprawa powinna być dość prosta tzn. po imporcie rapstat wystarczy poprawić
w tabeli KNK tryb przyjęcia na planowy  ze skierowaniem tzn "6"
(sprawdzić uprzednio czy rzeczywiście wszystkie świadczenia mają skierowanie w pliku CSV) 

Offline keleros

• Kompletny nowicjusz
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #4 dnia: Września 13, 2011, 20:40:16 pm »
Bart polece Twoim skryptem by zmienić tryb przyjęcia tak jak pisaliśmy na prv. Jestem dobrej myśli tym bardziej, że robię to grzecznościowo i pijarowo :-) jak się uda to może wreszcie na moich radach zarobie jakieś 10 euro.  Z góry dzięki dam znać jak poszło.

Offline keleros

• Kompletny nowicjusz
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #5 dnia: Września 25, 2011, 21:39:29 pm »
problem rozwiązałem. Zamieszczam info bo może komoś będzie miał podobny problem przy importowaniu usług medycznych.

Robiąc import usług (import ambulatoryjny) kopiowałem kolumny z danymi wzorując się na pliku  eksportu usług z poprzednich miesięcy.  PPS w kolumnie EF "Numer umowy" eksportował numer umowy w formacie 070000968110306 (bez jakichkolwiek innych znaków). Gdy to pole zmieniłem dokładnie tak jak umowę definiuje NFZ tj. 07-00-00968-11-03/06 usługi wszystkie zostały podczas importu wczytane. 

* Szukaj

* Kto jest on-line

• Kropka Gości: 544
  • Kropka Ukrytych: 0
  • Kropka Użytkowników: 0

Nie ma żadnego użytkownika on-line.

Reklama

* Aktywni

Paweł Paweł
9409 Wiadomości
mpi
3356 Wiadomości
PiotrSz
3285 Wiadomości
Michał Michał
3191 Wiadomości
karolweksler
3153 Wiadomości
09061303
3079 Wiadomości
Edward_B Edward_B
2968 Wiadomości
Bartosz Bartosz
2375 Wiadomości
maciek777 maciek777
2201 Wiadomości
cilazapril cilazapril
1634 Wiadomości

Reklama

Reklama

Style:3: index (domyslny), Portal (default), Display (default).
Pod-szablony:8: init, html_above, body_above, portal_above, main, portal_below, body_below, html_below.
Pliki językowe:8: SPortal.english (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), SPortal.english (domyslny), index+Modifications.english (domyslny), index+Modifications.polish-utf8 (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), index.english (domyslny), index.polish-utf8 (domyslny).
Arkusze stylów:1: portal (default).
Uwzględnione pliki:15 - 738KB. (pokaż)
Użytych zapytań: 29.

[Pokaż zapytania]