Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
silnik? Firebird 2.5 jeśli o to chodzistanowisk klienckich brak, wszystko się dzieje lokalnie, nic nie jest wklepywane bezpośrednio do programu, świadczenia są importowane
licencja na bazę pod produkty kamsoftu jest sporo tańsza, wychodzi chyba około 300zł za 2 lata.
Cytat: fobetor w Sierpnia 09, 2011, 15:10:03 pmlicencja na bazę pod produkty kamsoftu jest sporo tańsza, wychodzi chyba około 300zł za 2 lata.Tak? podaj źródło tej rewelacji? CHYBA tak nie jest.
Do tego osoba choć trochę ogarniająca Oracla.Maciejj a skąd masz takie ceny?
WitamCzy w KS-PPS w celu odchudzenia bazy usunięcie wszystkich deklaracji pomogłoby??
Zastanawiam się właśnie jak najlepiej i jak najszybciej i bezboleśniej zmniejszyć rozmiar bazy.Założenia nowej bazy wg. mnie to wprowadzanie wszystkich pacjentów od podstaw ?? np. w celu odnotowania świadczenia - a ja nie mam wykupionego modułu umozliwiającego importu.Wiec zastanawiam się aby usunąć deklaracje, świadczenia itp. a zostawiłbym np. pacjęntów, lekarzy, rachunki umowy.Co o tym myślicie - ??
WitamCzy w KS-PPS w celu odchudzenia bazy usunięcie wszystkich deklaracji pomogłoby??Zastanawiam się właśnie jak najlepiej i jak najszybciej i bezboleśniej zmniejszyć rozmiar bazy.Założenia nowej bazy wg. mnie to wprowadzanie wszystkich pacjentów od podstaw ?? np. w celu odnotowania świadczenia - a ja nie mam wykupionego modułu umozliwiającego importu.Wiec zastanawiam się aby usunąć deklaracje, świadczenia itp. a zostawiłbym np. pacjęntów, lekarzy, rachunki umowy.Co o tym myślicie - ??PozdrawiamSmok