Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
Sorry że się uniosłem, konkrety, baza ma już 3,5roku, sama jej wielkość to ok.176mb, waga kopii bezpieczeństwa to 19mb, i właściwie docelowo o to mi chodzi, wpisuje świadczenia w domu, a później przesyłam do placówki i moja poczta już odmawia przesyłania takiego załącznika.
Cytat: gwizdziuch w Lipca 19, 2011, 14:20:17 pmSorry że się uniosłem, konkrety, baza ma już 3,5roku, sama jej wielkość to ok.176mb, waga kopii bezpieczeństwa to 19mb, i właściwie docelowo o to mi chodzi, wpisuje świadczenia w domu, a później przesyłam do placówki i moja poczta już odmawia przesyłania takiego załącznika.a nie lepiej wpisane świadczenia w domu wyeksportować do excela i w pracy import?
Cytat: maciejj w Lipca 20, 2011, 12:58:37 pmCytat: gwizdziuch w Lipca 19, 2011, 14:20:17 pmSorry że się uniosłem, konkrety, baza ma już 3,5roku, sama jej wielkość to ok.176mb, waga kopii bezpieczeństwa to 19mb, i właściwie docelowo o to mi chodzi, wpisuje świadczenia w domu, a później przesyłam do placówki i moja poczta już odmawia przesyłania takiego załącznika.a nie lepiej wpisane świadczenia w domu wyeksportować do excela i w pracy import?Za taki zabieg o którym piszesz export/import chyba trzeba zapłacić (dodatkowa licencja na import świadczeń). Przy podejściu które stosuje gwizdziuch ma dodatkowo zapewnioną kopię bezpieczeństwa przechowywaną w innym miejscu niż zainstalowany program:)
są mozliwosc, np. tabela cieni ...
u mnie baza z 3 lat ma ponad 5GB