Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
Cytujmoże migracja była nieudana?Migrację robiłem trzy razy (nie mogłem więcej bo potrzebne są kody z KS a nie było czasu bo musiałem uruchomić poradnię) i wszystko zdawało się być w porządku.CytujWyrzuci błąd Ora-... i inne stanowiska/sesje tego nie zauważą.Owszem, wyrzucało ten błąd ale przy okazji zatrzymywało serwer i... poradnia leży. Jako ciekawostkę napiszę, że od wczoraj w jednej z poradni zaobserwowałem zmniejszenie ilości restartów serwera FB - wcześniej było po kilka na godzinę a teraz mam jedne dziennie albo wcale. A nie robiłem jeszcze aktualizacji do wersji 5. Mam wrażenie że ten program żyje własnym życiem...
może migracja była nieudana?
Wyrzuci błąd Ora-... i inne stanowiska/sesje tego nie zauważą.
Odgrzebuję, bo po aktualizacji znowu zaczęło się wywalać (niespodziewane zakończenie fbserver.exe) i to co parę minut. Przed aktualizacją chodziło jak złoto. Jak z tym walczycie?
Wiem, znam, niestety nie działa
fix'a zapuszczałem. Co ciekawe dll-e w udf-ie się po aktualizacji nie zmieniły a wiedząc że fix-owanie bazy pomagało wczesniej doraźnie i profilaktycznie, sądzić można że to aktualizacja bazy jest przyczyną.
W instrukcji instalacji F-birda znalazłem coś takiego:On the other hand, Superserver for Windows does not ?play nice? with multiple CPUs on most rigs and has to be set for affinity with just one CPU.Classic can be a good choice if the host server has multiple CPUs and plenty of RAM.Tylko czy ma to związek z pojawiającymi się błędami ?U mnie błędy a serwer 8 rdzeni i 16 GB
Czy jest możliwym przełączenie się w tryb classic bez odinstalowania FB.Czy po odinstalowaniu FB wystarczy odpalić inst.bat z katalogu Firebird2 instalki, czy trzeba coś zachować (skopiować) ?
gsec -user sysdba -pass masterkey -add pps -pw masterkeygsec -user sysdba -pass masterkey -modify pps -pw masterkey
Firebird-2.5.0.26074_1_Win32.exe /SILENT /NORESTART /COMPONENTS="ServerComponent,ServerComponent\SuperServerComponent,DevAdminComponent,ClientComponent"
Firebird-2.5.0.26074_1_Win32.exe /SILENT /NORESTART /COMPONENTS="ServerComponent,ServerComponent\ClassicServerComponent,DevAdminComponent,ClientComponent"