Witam, mam licencje na dwa stanowiska pps. Na razie korzystam z jednego komputera w domu, pod??Ä?czonego do Internetu i tu wpisuje wszystkie ??wiadczenia. Potem kopiujÄ? katalog pps i wrzucam na ten drugi komputer by w firmie by?? dostÄ?p do danych i na wypadek ewentualnej kontroli.
Firmowy komputer nie ma netu dlatego mia??em problem z aktualizowaniem, ale ju?? znalaz??em odpowied?? na forum. Teraz bym siÄ? chcia?? dowiedzieÄ? jak mogÄ? przenie??Ä? samÄ? bazÄ? danych. Czy wystarczy przekopiowaÄ? plik C:\KS\KS-PPS\BAZA\KSPPS.FDB i bÄ?dzie wszystko gra??o? Zrobi??em tak wczoraj i baza z domu posz??a na komp firmowy po wcze??niejszej aktualizacji do tej samej wersji, ale mam pewne obawy przed takÄ? akcjÄ? w drugÄ? stronÄ?, bo jak mi zniknÄ? dane na firmowym to spoko, ale jak na domowy to zostanÄ? z niczym. P??ki co nie mam czasu i pomys??u jakby po??Ä?czyÄ? te kompy via net, a wyglÄ?da na to, ??e bÄ?dÄ? musia?? trochÄ? czasu posiedzieÄ? w firmie i my??la??em, ??e w tym czasie m??g??bym co?? wpisaÄ? i mieÄ? mniej roboty w domu. Tylko ciÄ?gle nie wiem czy moje rozwiÄ?zanie jest bezpieczne.
Sorry, za trochÄ? chaotycznÄ? wypowied??.
Jakby kto?? mia?? do??wiadczenia o ??Ä?czeniu komp??w via net to te?? siÄ? mo??e podzieliÄ?.